02/02/22

Olesa celebra diumenge el Dia Escolar de la No-violència i la Pau amb activitats per a tota la família

Un any més el municipi celebrarà aquesta jornada que propugna una educació permanent en valors com la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la No-violència i la Pau amb un taller per a infants que es farà aquest diumenge a la plaça de la Sardana.

Image
Cartell Dia Escolar de la No-Violencia i la Pau. Jocs del món i taller Creakids per la pau

Olesa de Montserrat commemora aquest cap de setmana el Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP) amb l’objectiu de portar al carrer la cultura de la pau, treballant-ho d’una manera lúdica, amb una activitat familiar. Un any més el municipi celebrarà aquesta jornada que propugna una educació permanent en valors com la concòrdia, la tolerància, la solidaritat i el respecte als drets humans.

El DENIP es celebra a Olesa des de fa uns anys amb activitats dirigides a infants i famílies per reflexionar sobre la pau i la no-violència. Enguany, el departament de Solidaritat i Cooperació de l'Ajuntament ha organitzat pel proper diumenge 6 de febrer diversos jocs del món i taller Creakids per la pau dirigits a infants. Serà a la plaça de la Sardana d'11 a 14h.

Alba Tarroc, tècnica de Solidaritat i Cooperació de l'Ajuntament d'Olesa, ha explicat l'orígen d'aquesta commemoració "el Dia Escolar de la No-violència i la Pau  va ser fundat l’any 1964 pel poeta i educador mallorquí Llorenç Vidal, i es celebra a escoles de tot el món els dies 30 de Gener i propers, dia de l’aniversari de la mort de Mahatma Gandhi. A l’hemisferi sud de vegades es commemora el 30 de març i dies immediats" i ha afegit "El missatge bàsic del DENIP és “Amor universal, No-violència i Pau” i el seu objectiu es propugnar una educació permanent en la concòrdia, la tolerància, la solidaritat i el respecte als drets humans".

Els objectius del Dia Escolar de la No-violència i la Pau són:

  • Sensibilitzar que la pau és molt més que l'absència de guerres i baralles.
  • Conèixer i familiaritzar-se amb els conceptes d'amor universal, de no-violència i de pau positiva, així com amb els procediments de reivindicació no-violenta dels drets humans.
  • Conèixer persones i/o grups que lluiten per la pau i la justícia al món.
  • Saber resoldre els conflictes de manera pacífica i dialogant, és a dir, expressant les opinions de forma tranquil·la, clara i ordenada.
  • Compartir una estona amb tots els alumnes i mestres amb la finalitat de celebrar la diada de la no-violència i la pau.

El departament de Diversitat i Cooperació de l'Ajuntament s'Olesa està ubicat a l’edifici dels Safaretjos (carrer de Salvador Casas, número 3) i es pot contactar per telèfon, al 93 778 00 50 (extensió 3523), i correu electrònic migracions@olesademontserrat.cat