04/02/22

Olesa acull una nova edició del cicle de música d'autor del Festival Barnasants

El festival arrenca aquest diumenge, 6 de febrer, amb un concert de Pi de la Serra. El següent concert serà el 5 de març, a càrrec de Montse Castellà, i tancarà el cicle de concerts a Olesa, Claudio Gabriel Sanna, el 2 d’abril.

Image
Cartell amb les fotografies de les actuacions de Pi de la Serra, Montse Castellà i Claudio Gabriel Sanna

Aquest diumenge 6 de febrer engega a Olesa la tercera edició del festival de cançó d’autor del projecte de Cultura en Xarxa Barnasants, impulsat per l’Ajuntament d’Olesa i el Festival Barnasants. Aquest certamen té l’objectiu d’apropar al públic local una programació musical d’autor, innovadora i de qualitat.

El Projecte Cultural en Xarxa Barnasants se celebra anualment des de 1996 i va néixer amb l’objectiu de donar impuls a la cançó d’autor, de fer-la conèixer a les generacions més joves i fomentar-ne la transmissió.

El certamen d’enguany se celebra fins el 20 de maig oferint una mitjana d'un centenar de concerts, amb més d'una vintena de seus en actiu, entre elles Olesa de Montserrat,  que aquest any acull tres actuacions. Aquest edició fa un homenatge a l’escriptor Joan Fuster, en el centenari del seu naixement.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Olesa, Xavier Rota, ha destacat la satisfacció de la seva regidoria per la col·laboració amb el festival Barnasants, “per Olesa és un privilegi acollir una nova edició del Barnasants, alhora que també representa un esforç organitzatiu i econòmic per l’Ajuntament per oferir a la ciutadania un espectacle de qualitat i poder formar part d’un festival internacional que treballa per la cançó d’autor i en català, amb les seves variants dialectals, i aposta per artistes joves i emergents”.

L’artista que donarà aquest diumenge el tret de sortida al cicle de concerts d’Olesa és Quico Pi de la Serra. El cantautor barceloní presentarà “Cançons de combat”, el 24è disc de la seva carrera discogràfica enregistrat en directe. El concert inclou cançons fetes de fa molts anys, i d’altres més recents però totes emblemàtiques.

El  segon concert del cicle serà el de Montse Castellà, dissabte 5 de març. La cantautora ebrenca presenta a Olesa el seu cinquè disc “Salicòrnia” que inclou un duet amb Lluís Llach i una versió de Joan Baez. Les noves cançons de Montse Castellà són alegres, valentes, farcides de llum, llibertat i somriures.

El darrer concert d’autor del cicle a Olesa serà dissabte 2 d’abril, amb Claudio Gabriel Sanna i Rall Grup. El cantautor alguerès Claudio Gabriel Sanna i el seu Rall Grup, un nou conjunt format de artistes algueresos i catalans presentaran el disc “Mirau que sem anant i mirant”, cançons de festa, sàtira i taverna de l’Alguer. És un repertori no oficial, quasi mai enregistrat en discs: cançons improvisades en rima (balzigues), cançons anònimes, temes cantats a les comèdies musicals dels anys 50, cançons populars i dels pescadors de la Muralla. 

L’import de les entrades són 4 euros i es poden adquirir el mateix dia de l’actuació.