04/01/23

Nova gestió a les llars d’infants municipals d’Olesa

La Cooperativa Suara ha estat la guanyadora del concurs públic que ha fet l’Ajuntament d’Olesa per a gestionar els serveis de les dues llars municipals que hi ha al municipi: Taitom i La Baldufa.

Image
Reunió nova gestió llar d'infants municipals 2023

A partir d’aquest mes de gener, una nova empresa portarà la gestió integral de les llars d’infants municipals d’Olesa. La Cooperativa Suara ha estat la guanyadora del concurs públic que ha fet l’Ajuntament d’Olesa per a gestionar els serveis de les dues llars municipals que hi ha al municipi: Taitom i La Baldufa, després que el contracte que es tenia amb l’empresa Cavall de Cartró hagi finalitzat.

Aquesta nova gestió no comportarà canvis de cara als infants que reprendran el curs el proper dilluns dia 9 de gener, després de les vacances de Nadal,  amb total normalitat ja que es segueix mantenint tot l’equip docent, serveis, programació i projecte educatiu.

La regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament d’Olesa, Lourdes Vallès, ha volgut donar un missatge de tranquil·litat a les famílies “perquè tot i que s’incorpori la nova empresa a mig curs, les famílies no notaran canvis. Hi haurà un període de transició de la nova empresa que anirà implementant les seves millores però mantenint el servei i projectes de l’empresa que ho ha estat fent fins ara. Serà al proper curs, al setembre, quan implementarà les millores del projecte educatiu”.

Amb motiu del canvi, l’Ajuntament d’Olesa han realitzat diferents trobades entre la nova empresa adjudicatària i l’equip d’ambdues llars per poder treballar de forma conjunta i unificar la línia educativa municipal en la franja de la petita infància.

La darrera trobada va ser el passat 29 de desembre quan l’Ajuntament va mantenir una reunió amb els responsables de la nova empresa, Suara Cooperativa, on es van tractar els aspectes més rellevants com és donar continuïtat i implementar millores al projecte educatiu i a la programació que s’està duent a terme.

Algunes de les millores plantejades van vinculades a la transformació d’espais exteriors i patis concebuts com un espai més de la llar en el que es produeixen aprenentatges i es donen situacions de gran riquesa pel creixement i desenvolupament dels infants.

Amb la nova empresa es mantindran també tots els serveis com acollida o menjador.  Sí que es canviaran alguns proveïdors del servei de menjador però les famílies, i sobretot els infants, no veuran cap canvi substancial arran el relleu en la gestió.

La gestió del menjador de les llars d’infants municipals que fins ara feia Cavall de Cartró, es durà a terme mitjançant preu públic i es regularà per Ordenança municipal, tal com es fa amb la quota d’escolarització. “L’únic canvi que veuran les famílies al gener serà la gestió del rebut. Fins ara les famílies rebien dos rebuts, el de l’escolarització i el del servei menjador, i ara rebran un únic rebut amb el desglossat dels serveis que utilitzen de menjador i/o acollida, però els preus no variaran” ha apuntat la Cap del departament, Iolanda Balcells.

Suara és una cooperativa d’iniciativa social i sense ànim de lucre líder a Catalunya en la prestació de serveis d’atenció a les persones, amb més de 40 anys d’experiència. Suara Cooperativa donarà continuïtat al projecte educatiu i a la programació vigent d’ambdues llars. Si és possible, també implementarà millores proposades al projecte que van presentar al concurs públic convocat per l’Ajuntament, que continuarà treballant colze amb colze amb la nova adjudicatària de la mateixa manera que ho havia fet, fins ara, amb l’empresa que portava la gestió: Cavall de Cartró.

L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat treballa sota la premissa que l’etapa de 0 a 3 anys és una peça clau en l’engranatge educatiu, ja que és base essencial en el desenvolupament personal de l’infant. Per aquest motiu, posa especial èmfasi i cura en aquesta franja vital, en la qual les famílies són una peça molt important.

Davant qualsevol dubte, les famílies poden contactar amb el Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament d’Olesa, al correu electrònic ensenyament@olesademontserrat.cat  o bé amb la llar d’infants, als correus labaldufa@suara.coop o bé taitom@suara.coop.

Podeu consultar al pdf adjunt el calendari fiscal per a l’any 2023, amb les dates del període de voluntària i la data en que es posa a domiciliació bancària.