Nova edició del projecte Treball als Barris a Olesa de Montserrat

El projecte compta amb el suport tècnic d'orientació laboral, preparació de candidatures i entrevistes de feina, assessorament i formació. Les persones participants en el projecte han d'estar inscrites com a demandants d'ocupació al Servei d'Ocupació de Catalunya.

Image
Nova edició del projecte Treball als Barris a Olesa de Montserrat

 

El departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat ha posat en marxa una nova edició del projecte Treball als Barris, finançat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Ministerio de Trabajo, Migraciones y Seguridad Social-Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE), amb l’objectiu de donar eines i suport tècnic per tal de millorar l'ocupabilitat de les persones en recerca de feina del barri del Casc Antic, sobretot a aquells col·lectius amb més dificultats d'inserció laboral. 

Aquest projecte, que enguany arriba a la setena edició, compta amb una tècnica d’orientació que dona suport en tot el procés d'orientació laboral i elaboració d'un Pla de Treball, millora del currículum i els canals de recerca de feina, preparació de candidatures i entrevistes de feina, informació sobre formacions subvencionades a Olesa i a la comarca del Baix Llobregat i suport en les gestions amb el SOC i el SEPE. Les persones participants al projecte Treball als Barris han d'estar inscrites com a demandants d'ocupació al SOC. 

 

Pel que fa a l'oferta formativa, dins del projecte s'han organitzat els cursos següents:

 

  • Habilitats Comunicatives: del 2 de març al 8 d’abril.
  • Alfabetització digital: del 19 al 29 d’abril.
  • Carnet de carretó elevador: del 14 al 16 de juliol.
  • Neteja de superfícies especialitat en el tractament de la Covid-19 i desinfecció amb ozó: del 13 al 29 de setembre.

 

Més oferta formativa amb fons propis

El departament de Promoció Econòmica també proposa a la ciutadania un seguit de cursos formatius amb fons propis i que poden fer tant persones que es trobin aturades com d'altres que busquen millorar certes competències perquè volen fer una millora o canvi de feina. El febrer ha començat amb Actic I (acreditació en competències tecnològiques de la informació i la comunicació) i ¡Haz que te escuchen!. El març un altre de carretó elevador i a l'abril l'Actic II i Fes que et trobin!. Al maig n'hi haurà un d'acompanyament emocional i un altre de tècnic/a de verificació de qualitat. Al juny s'han programat un curs d'Excel avançat i un d'iniciació a la robòtica. Per acabar amb els cursos de fons propis, a l'octubre es celebrarà un de documentació administrativa de magatzem. 

 

La tècnica d'orientació laboral, Laura Santafe, ha destacat que les inscripcions per a tots els cursos ja estan obertes i que, si la situació sanitària no ho impedeix, les formacions seran en format presencial i que, per tant, les places estaran limitades a l'aforament recomanat per les autoritats sanitàries. 

 

Programa Treball, talent i tecnologia

Des del departament de Promoció Econòmica de l'Ajuntament també es treballa en la implementació a Olesa del programa Treball, talent i tecnologia que ha impulsat la Diputació de Barcelona per aquest 2021 i el 2022 i que a la zona del Baix Llobregt Nord es farà de forma conjunta amb sis consistoris que ja col·laboren al projecte d'impuls de l'emprenedoria Fem xarxa, fem empresa. El regidor de Promoció Econòmica, Dídac Solà, ha explicat que la Diputació ha atorgat a tot el Baix Nord una subvenció de 300.000 euros, 75.000 dels quals a Olesa que es distribuiran en dues anualitats: 49.000 euros aquest 2021 i 26.000 euros el 2022. 

 

El programa té com a objectiu principal la promoció de l'ocupació i la reactivació econòmica a través de l'impuls de la tecnologia i la digitalització del teixit productiu. Solà ha destacat que després de fer una anàlisi conjunta dels municipis implicats, es va decidir que el sector que necessitava un impuls més important és el de l'alimentació. A partir d'aquí, des del punt de vista tècnic, i a nivell del Baix Llobregat Nord, es definiran accions i una estratègia per implantar als municipis amb l'objectiu que els negocis locals es puguin adaptar a la nova situació generada per la pandèmia de la Covid-19.

 

Per ampliar qualsevol informació,  les persones interessades es poden adreçar a Cal Rapissa (c/Ample, 25) de dilluns a divendres de 10h a 13h i també els dimarts i dijous a la tarda;  trucar al 93 778 00 50 ext-3600 o bé enviar un correu electrònic a promocio@olesademontserrat.cat