24/11/22

Nou Centre de Documentació del SIAD d’Olesa a la Biblioteca Santa Oliva

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) La Teixidora estrena un nou Centre de Documentació a les portes de la celebració del 25N, Dia Internacional contra les Violències Masclistes. El fons actual s’ha incrementat en més d’un centenar de documents.

Image
Estanteria biblioteca amb catàleg sobre temàtiques de gènere, feminisme i diversitat afectivosexual

El Centre de Documentació del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) La Teixidora, que fins ara es trobava a l’edifici dels Safaretjos, s’ha incorporat al fons de la Biblioteca Santa Oliva, creant un catàleg renovat amb més d’un centenar de documents actuals i de qualitat sobre les temàtiques de gènere, feminismes i diversitat afectivosexual.

El nou Centre de Documentació del SIAD – La Teixidora s’ha incrementat en més d’un centenar de documents nous, aconseguint un catàleg de més de dues-centes obres especialitzades en gènere, feminismes i diversitat afectivosexual. Marta Puig, directora de la Biblioteca Santa Oliva, ha explicat que, abans d’incorporar el fons del SIAD, es va revisar el que hi havia a la biblioteca “i es va comprovar que hi havia molts documents obsolets, antics i poc atractius que feia molts anys que no sortien en préstec”. Puig també ha destacat que “ara tenim un fons actualitzat amb llibres editats recentment i que han passat un filtre de qualitat dels experts del Servei de Biblioteques”.

D’altra banda, el nou Centre de Documentació s’ha integrat al catàleg de la Xarxa de Biblioteques Municipals de Catalunya (Aladí). En aquest sentit, la directora de la Biblioteca Santa Oliva opina que el nou fons és “interessant i diferent” i, més enllà de les persones usuàries del municipi, comptarà també amb la demanda de préstec des d’altres biblioteques.

Pol Rodríguez, agent d’Igualtat de l’Ajuntament d’Olesa, ha detallat que la nova ubicació a la biblioteca aconsegueix “donar més visibilitat al Centre de Documentació en un entorn de coneixement” i també ha destacat que el principal objectiu ha estat millorar i incrementar l’accés de la ciutadania a tota la documentació. Concretament, la secció es troba a l’àrea d’obres de “Coneixement” de la primera planta de la Biblioteca Santa Oliva, senyalitzada amb el logotip del SIAD d’Olesa – La Teixidora i amb les prestatgeries en color lila, a fi de ser ràpidament distingible.