24/09/24

Recuperats els instruments musicals sostrets de l'Escola Municipal de Música d'Olesa

Els instruments, un saxo i 16 ukeleles, valorats en 8.000 euros, s'han pogut localitzar gràcies a informacions aportades per la Policia Local d’Olesa.

Image
Imatge dels instruments robats que s'han recuperat

Foto dels instruments musicals que s'han pogut recuperar (Autor: Mossos d'Esquadra)

Ja s'han pogut recuperar els instruments musicals que es van sostreure al juliol de l'Escola Municipal de Música d'Olesa, segons han informat els Mossos d'Esquadra en un comunicat. Gràcies a les informacions aportades pel denunciant i per la Policia Local, els investigadors van localitzar la botiga de Barcelona on el lladre pretenia vendre els instruments robats. Es tracta d'un saxo i 16 ukeleles, valorats en 8.000 euros.  

La investigació es va iniciar el mes de juliol quan es va avisar als agents del robatori dels instruments musicals de l’interior de l’Escola Municipal de Música d’Olesa. Els furts es produïen sense forçar ni fer cap tipus de trencament i mentre l’escola es trobava oberta, motiu pel qual la investigació es va focalitzar en les persones que tenien accés autoritzat a les claus dels espais on es guardaven els instruments.

Per tal de poder localitzar-los, donat que aquests es venen en entorns molt concrets, els investigadors van centrar les seves indagacions en portals de compra i venda, així com en botiges especialitzades de Barcelona. D'aquesta manera, els investigadors es van assabentar que el 19 de juliol un home havia ofert, d’un sol cop, un saxo i 16 ukeleles, a una botiga de compravenda de Barcelona, explicant que era treballador d’una entitat bancària i que es dedicava a buidar pisos.

Gràcies a la difusió feta també a través de grups de xarxes i aficionats de la música, la botiga de Barcelona on havia portat els instruments es va assabentar que eren robats i ho va notificar de seguida als Mossos.

Aquest robatori va afectar el normal funcionament del centre, que va haver d'interrompre les classes per la manca dels instruments.  

La Unitat d’Investigació de la comissaria de Martorell ha denunciat penalment un home de 44 anys, com a presumpte autor de dos delictes de furt a Olesa. Aquesta persona, en el moment del tancament de les diligències policials, es trobava ingressat en presó provisional per una altra causa penal.