23/07/24

Treballs de millora de l'accés al Cementiri de Can Singla i de la rotonda de l'escola Puigventós

Les actuacions s'emmarquen en un projecte de reordenació d'accessos i millora de la seguretat i visibilitat de la BV-1201. 

Image
Obres de millora de la carretera de Les Carpes

Els treballs de millora de la carretera BV-1201 (carretera de Les Carpes) van engegar a principis de mes i ara s’està treballant en l’entrada al Cementiri de Can Singla i la cruïlla amb la carretera de Martorell (a l’alçada de l’escola Puigventós). La previsió és que en tres setmanes estigui enllestit l’accés als cementiri i, abans de setembre, la resta d’actuacions.

Aquestes millores s’executen després que l’Ajuntament d’Olesa hagués demanat a la Diputació de Barcelona, que és la responsable de la via, augmentar la seguretat amb treballs en cunetes, talussos, senyalització vertical i horitzontal,  i reforç del camí de vianants perquè tingui més visibilitat a la nit. 

El primer tinent d’alcaldia i regidor de Planejament i Urbanisme, Marc Serradó, explica que “les actuacions consisteixen en la construcció d’una cuneta a la via, al tram d’Olesa, i en la millora d’accessos crítics que generaven problemes d’entrada i sortida pels desnivells, manca de visibilitat, o manca de seguretat”. 

Audio file

Una de les actuacions més importants d’aquesta via és a l'alçada del cementiri i del polígon industrial de Can Singla. Aquí hi havia una incorporació complicada amb pendent pronunciada i ara es farà més progressiva i se senyalitzarà millor l’accés d’entrada i sortida al Cementiri. 

També es donarà continuïtat a l’itinerari per a vianants que hi ha a la carretera fins a l’entrada del cementiri.

“Hem demanat a la Diputació que l’entrada es faci amb un pendent més suau a l’accés del cementiri per a que no freguin el baixos dels cotxes, i que es delimiti millor l’espai de vianants que accedeixen al recinte des de la zona d’aparcament, per fer-lo més segur” explica Serradó.

Audio file

L’altra actuació destacada és a cruïlla d’aquesta via amb la carretera de Martorell (a l’alçada de l’escola Puigventós). Aquí es dona seguretat en la incorporació, es separa la cruïlla en dos i s’ornamenta. “Es farà una actuació de jardineria, que requereix poc consum hídric, per embellir un dels accessos al municipi. També es manté l’accés per al veïnat de darrera de la residència,  ja que en el projecte inicial no es preveia” destaca el regidor de Planejament i Urbanisme.

Audio file

En aquesta via també es preveu instal·lar un pas semafòric a la carretera, per al veïnat de Can Rubiroles, a l’alçada de la residència de Sant Agustí. Aquest però, és un projecte separat del de les obres de millora. Serradó destaca que “l’Ajuntament ha demanat que s’aprofiti que ara es fan aquestes obres per a fer instal·lar també aquest pas semafòric. Però de moment estem pendents del que ens digui Diputació per a informar al veïnat”. 

Audio file

Aquest projecte s’emmarca dins les obres de reordenació d’accessos i millores de la carretera al tram Olesa, Abrera i Castellbisbal i ha estat adjudicat a l’empresa Construccions Deumal SA per un import de de 776.900 euros més iva. La durada de tot el tram és de 5 mesos.