06/07/23

Marc Serradó: "en aquest mandat continuarem amb els projectes vigents i n'impulsarem de nous que beneficiïn Olesa"

El 1r tinent d’alcalde i regidor de Planejament i Urbanisme, Llicències, Habitatge i Salut Pública de l’Ajuntament d’Olesa, Marc Serradó, ha assegurat que el repartiment de l’alcaldia amb Jordi Parent genera un govern estable que impulsarà projectes i polítiques públiques basades en el consens i en un espai de treball que va més enllà de qui ostenti l’alcaldia.

Image
Marc Serradó, regidor de BO-CUP

Després del pacte de govern entre Bloc Olesà-CUP, ERC i Junts per Olesa, Marc Serradó (Bloc Olesà-CUP), ha assumit la primera tinença d’alcaldia i també les regidories de Planejament i Urbanisme, Llicències, Habitatge i Salut Pública de l’Ajuntament d’Olesa. A més, serà l’alcalde d'Olesa a partir del juny de 2025, quan rellevarà en l’alcaldia a Jordi Parent (ERC).

Serradó enceta aquest mandat projectant la mirada al 2025, quan serà investit alcalde del municipi. “Evidentment, Jordi Parent és l’actual alcalde d’Olesa, però personalment assumeixo el compromís de tirar endavant les meves regidories i treballar totes les qüestions municipals d’una manera transversal per fer el millor paper quan em toqui exercir l’alcaldia d’aquí a dos anys”, ha dit Serradó.

Audio file

Segons Serradó, aquest nou escenari implica “una dosi de lleialtat i de confiança no només entesa com una actitud política de l’equip de govern,  sinó també materialitzada en eines que garanteixen que totes les parts se senten còmodes i segures treballant conjuntament”.

El 1r tinent d’alcalde ha explicat que el repartiment de l’alcaldia entre Bloc Olesà-CUP i ERC “genera un espai de treball conjunt que permet un govern estable durant les dues alcaldies” i que respon a la voluntat de posar en marxa “polítiques públiques basades en una estratègica profunda del govern municipal, amb un treball compartit a mitjà i llarg termini”.

Audio file

Quant a les seves regidories, Serradó ha explicat que “són un repte important”. Respecte a Habitatge, ha destacat que “és una de les regidories més importants, tant per la qüestió social com urbanística. Darrerament hem pogut saber que s'ha tornat a qualificar Olesa com a àrea d’habitatge tens”.

Audio file

Pel que fa a Urbanisme, el regidor ha manifestat que els objectius són donar continuïtat als projectes en marxa i garantir el "dinamisme dels equips de treball a l’hora de desenvolupar nous projectes”, donat que Olesa compta amb un gran potencial per desenvolupar nous projectes tant en el medi urbà com en el medi natural.

Audio file

Tanmateix, Serradó aposta per un model de ciutat que garanteix “drets i que permet la vida”. La recuperació d'espais públics, l’adaptació del municipi al canvi climàtic i la creació d’una vila més amable més enllà de l’àmbit privat són algunes de les línies d'acció principals que impulsarà des de la seva regidoria.

Audio file

Quant a l’àmbit de la Salut Pública, el regidor espera que sigui un mandat més tranquil que l’anterior, marcat per la crisi sanitària de la covid-19. Per a Serradó, aquesta matèria ha de ser entesa des d’una perspectiva àmplia i “ha de ser un àmbit transversal en les polítiques del govern”. 

Audio file

Serradó s’ha mostrat satisfet amb el nou govern municipal tripartit: “hem aconseguit un govern estable. Olesa requeria que els projectes tiressin endavant amb una gestió al servei de la ciutadania, dels barris i dels reptes del municipi”.

Biòleg ambiental i especialista en ciutats i territoris sostenibles

Nascut a Olesa al 1991. Té el grau de Biologia Ambiental i un màster de Ciutat i Urbanisme amb l'especialització de Ciutats i Territoris sostenibles. També s'ha format en canvi climàtic i transició energètica. A més, ha cursat el màster en Formació del Professorat de Secundària, Batxillerat i Ensenyament d’Idiomes a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB); el programa Propi, Universitat de Costa Rica (UCR), en la especialització en biologia tropical i aprofundiment en tècniques de treball de camp en l’àmbit de la recerca biològica i l’ecologia. 

Ha treballat com a professor en diferents centres educatius de la comarca i com a educador ambiental. Fins a l'actualitat treballa de tècnic de Medi Ambient, Mobilitat, Salut Pública i Protecció Civil a l'Ajuntament de Vilanova del Vallès. 

Portaveu del Grup Municipal CUP-AMUNT Olesa de Montserrat, és regidor a l’Ajuntament d'Olesa des del maig 2019. Actualment és regidor de Planejament i Urbanisme, Llicències, Habitatge i Salut pública.

En l'àmbit del voluntariat ha estat cap d’agrupament de l’AEiG Sant Bernat de Claravall d’Olesa, formador de l’Escola de Formació de la Demarcació BLLGAP, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya.