L’Ajuntament d’Olesa edita un mapa amb recursos educatius per a famílies i professionals
El document recull serveis, entitats socioeducatives, institucions i equipaments del municipi que proposen activitats i recursos per a infants, joves, famílies i professionals de l’educació des d’una visió comunitària.
Imatge promocional del Mapa de recursos educatius.
El Departament d’Educació i Infància de l’Ajuntament d’Olesa ha elaborat un Mapa de recursos educatius del municipi en el marc de la Xarxa Socioeducativa d’Infància i Adolescència- Pla Educatiu d’Entorn.
La proposta posa en valor l’educació més enllà de l’escola i té la voluntat de crear un nexe entre l’educació dins i fora de l’horari lectiu, establint xarxes i connexions entre les entitats, serveis i institucions, per tal de donar a conèixer les activitats que es despleguen en el municipi.
Ainoa Cruz, tècnica del Servei d’Orientació de l’Àmbit Comunitari (SOAC) , ha explicat que “aquest catàleg aplega els equipaments, serveis i entitats socioeducatives que ofereixen activitats i recursos adreçats als infants, joves, famílies i professionals de l’àmbit educatiu, des de la visió comunitària i l’acompanyament en l’orientació”.
La xarxa comunitària del municipi ofereix un ampli ventall de serveis i activitats educatives més enllà de l’escola que posa èmfasi en una educació integral i una equitat educativa, tant dins com fora de l’aula. La ciutadania pot accedir al mapa i a totes les activitats que s’ofereixen a través de l’enllaç que es pot trobar al web municipal.
Per facilitar la cerca, aquesta eina també està habilitada una secció específica al Geoportal d’Olesa. Eva Roselló, tècnica del Servei d’Informació Geogràfica, ha explicat que “és una eina digital que vincula el document amb un mapa per fer més fàcil la cerca. A través del mapa es pot localitzar el servei, la ubicació, horaris, explicació dels recursos que ofereix, dades de contacte, etc.”.
Aquesta és una eina viva que es revisarà i anirà recollint totes les activitats que es vagin incorporant. “Un altre dels avantatges del programa és que permet filtrar per temàtica, es pot buscar els serveis més propers al lloc de residència, etc.” ha explicat Joan Soler, tècnic del Servei d’Informació Geogràfica.
El catàleg és un extens document que agrupa els recursos en diferents àmbits:
- Educació (1r cicle d’educació infantil, 2n cicle d’educació infantil i primària, ESO, batxillerat, cicles formatius, PFI, IFE i formació per a persones adultes)
- Serveis educatius especialitzats
- Equipaments socioculturals municipals
- Orientació a joves i famílies
- Salut
- Benestar social
- Joventut
- Feminisme, igualtat i LGTBIQ+
- Migracions i antiracisme
- Serveis de reeducació i suport acadèmic
- Idiomes
- Formació artística
- Equipaments i associacions socioesportives
- Entitats culturals, de lleure i de natura
- Entitats socials