09/05/24

Olesa es torna a sumar a la campanya Let's Clean Up Europe amb una nova recollida col·lectiva de residus

En el marc de la campanya Let's Clean Up Europe, l'Ajuntament i diverses entitats olesanes es preparen per fer una recollida de residus comunitària en l'entorn natural.

Image
Cartell activitat Let's Clean Europe 2024

Cartell de la sortida per recollir residus del dissabte 11 de maig.

Aquest any, l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat se suma un cop més a la campanya europea "Let's Clean Up Europe", una iniciativa que té com a objectiu conscienciar sobre la importància de mantenir els entorns naturals nets i promoure l'acció col·lectiva per recollir residus que es troben en aquests espais.

La campanya "Let's Clean Up Europe" consisteix en l'organització d'activitats de neteja de l'entorn natural que se celebren simultàniament a tota Europa durant un cap de setmana. Enguany, les dates escollides per dur a terme aquestes accions són els dies 10, 11 i 12 de maig. Ivan Carreira, regidor de Medi Ambient, explica que "els departaments de Medi Ambient i el d'Espai Públic i d'Equipaments han planificat una recollida col·lectiva per al dia 11 de maig, de les 10 a les 13 h, en la qual es convida la participació de la ciutadania així com dels centres educatius i entitats del municipi".

Audio file

Aquesta serà una jornada de neteja i conscienciació que no es limitarà únicament a la recollida de residus, sinó que també es realitzarà una tasca de classificació i anàlisi d'aquests. Així mateix, es buscarà reflexionar sobre les causes i impactes dels residus en l'entorn natural, com ara la contaminació dels rius i el mar, així com els perills que suposen per a la fauna i flora autòctona. El punt de trobada serà el Pavelló Sant Bernat.

Joan Soler, guia de natura de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat, ha explicat que "l'objectiu principal d'aquesta campanya és crear consciència sobre els residus que generem i la seva repercussió en l'entorn natural. Compta més el nombre de persones conscienciades que el nombre de residus recollits".

Audio file

A més del consistori, diferents centres escolars s'han sumat a la iniciativa. És el cas de l'Institut Daniel Blanxart i l'escola Escolàpies, que van recollir 71,20 i 27,40 kg, respectivament, el passat 7 de maig. L'escola Puigventós, farà una recollida de residus comunitària en l'aplec a Puigventós del diumenge 26 de maig i l'escola Daina-Isard té prevista una acció pel mes de juny.

La campanya "Let's Clean Up Europe" es commemora a Olesa des del 2017, sent l'any 2019 una de les edicions més participatives en què es van arribar a recollir 1.008 kg de residus. En aquestes accions, l'Ajuntament ofereix tot el suport logístic i material necessari per dur a terme les tasques de neteja i classificació de residus, amb l'objectiu de generar un impacte positiu en l'entorn i fomentar una cultura de respecte i preservació del medi ambient.