17/10/23

Ajuntament celebra la Setmana de la Lactància Materna per conscienciar sobre la importància de l'alletament

Del 19 al 30 d'octubre, Olesa de Montserrat participa activament en una nova edició de la Setmana de la Lactància Materna, que porta per lema "Facilitant la lactància materna: Creant diferència per a les mares treballadores".

Image
Cartell dels actes de la Setmana de la Lactància Materna 2023 a Olesa de Montserrat

Un any més l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat se suma a la celebració de la Setmana de la Lactància Materna, unes jornades que tenen per objectiu una visibilització major i el suport a les dones, en la lluita per les seves garanties com a mares lactants. Si bé en la resta del món aquesta setmana se celebra a l'agost, Europa va escollir la setmana 41 de l'any, com a paral·lelisme entre la setmana més probable de part si l'embaràs ocorregués l'1 de gener.

El lema de la celebració d'aquest any és "Facilitant la lactància materna: Creant diferència per a les mares treballadores". Amb aquest missatge es vol reclamar la necessitat de facilitar la vida a les mares en tots els àmbits per a afavorir la lactància materna, per tal que tant dones com bebès puguin beneficiar-se d'ella. Tanit Morón, Tècnica del Departament de Salut Pública, explica que "la nostra voluntat és oferir activitats a les famílies i fomentar que les famílies es trobin espais per promoure la lactància materna".

Audio file

Olesa ofereix un ampli ventall d'activitats que impliquen diferents departaments de l'Ajuntament i a professionals especialistes del CAP. Segons Morón "les activitats d'aquesta celebració que tenen lloc al Baix Llobregat Nord venen impulsades i coordinades per l'Hospital de Martorell i estan obertes a tothom, independentment del municipi en el qual visquis".

Audio file

Les activitats programades per a la Setmana de la Lactància Materna a Olesa començaran el 19 d'octubre amb un taller de gestió emocional. Aquesta activitat està dirigida a les famílies en procés de criança i serà realitzada per la referent de benestar emocional del CAP d'Olesa. A partir de dilluns hi haurà activitats recurrents com el conte per a petits lectors de la Biblioteca Santa Oliva o el Ioga maternitat, que recentment ha canviat d'ubicació, i altres actes més específics com la xerrada sobre conciliació laboral en època d'alletament o el taller musical per a nadons que ofereix l'Escola Municipal de Música.

Audio file

A mesura que avança la setmana, el CAP d'Olesa oferirà més activitats. El dimarts 24 d'octubre la higienista oral del centre oferirà un el taller de cures i higiene oral per a embarassades i nadons. Les llevadores del CAP faran un taller per aprendre les tècniques de massatge adequades per als nadons el dijous 26. Aquell mateix dia, infermeres i llevadores també oferiran un altre taller de primers auxilis per a nadons on es donaran pautes i consells per afrontar situacions d'emergència o incidències.

Audio file

Durant tota la setmana del 23 al 27 d'octubre, es podrà visitar l'exposició de llibres sobre lactància materna i criança que la biblioteca Santa Oliva preparà a les seves instal·lacions. Arribat el cap de setmana, el dissabte 28, les mares podran portar els seus nadons a descobrir l'aigua de la Piscina Municipal i explorar l'element aquàtic amb el suport de professionals del Departament d'Esports. Per últim, dilluns 30 una dietista-nutricionista del CAP Olesa, organitza un curset sobre l'alimentació per a la petita infància d'entre 0 i 3 anys.

Audio file

La ubicació i horari de totes les activitats de la Setmana de la Lactància Materna es poden consultar al cartell adjunt. Les inscripcions estan obertes des del 9 d'octubre i es tancaran dos dies abans de la data de realització de cada activitat. Per reservar la vostra plaça podeu visitar el lloc web del Vivetix o contactar amb el Departament de Salut Pública de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat a través del telèfon 93 778 00 50 o enviant un correu a salutpublica@olesademontserrat.cat.

També es poden consultar tots els actes que s'organitzen als municipis del voltant a través del web de l'Hospital Sant Joan de Déu de Martorell.