19/07/24

L'institut Creu de Saba estrenarà el nou edifici de batxillerat el proper curs 2024-2025

L’ampliació de l’institut Creu de Saba d’Olesa ja és una realitat, després de gairebé una dècada reivindicant la substitució dels mòduls prefabricats que acullen el batxillerat. 

Image
Nou edifici de batxillerat de l'Institut Creu de Saba d'Olesa

Les obres han estat llargament reivindicades pel centre i per l'Ajuntament d’Olesa al departament d'Educació de la Generalitat. El projecte es va aprovar al 2017 i des d’aleshores, els treballs s’han desenvolupat sense interferir en el normal funcionament del centre.

La direcció del centre ha mostrat la seva satisfacció per a que el proper curs ja pugui entrar en funcionament el nou espai. El director del centre, Àlex Sala, ha explicat que  “estem molt contents perquè feia molts anys que veníem demanant aquesta ampliació. El nou edifici queda totalment integrat al ja existent, i no només és qüestió d’ampliació del centre i de tenir més espai, sinó també de la redistribució que permet fer dels diferents grups”.

Audio file

El nou espai s’ha construït a la part nord-est de la parcel·la i és una continuació de l’edifici existent. Té una superfície de 800 m2, repartit en planta baixa, primera i segona, i està connectat amb l’altra part de l’institut mitjançant un passadís. Destaca el revestiment de fusta de la façana, la  lluminositat que tindran les aules i els nous espais per a patis.

El nou edifici acollirà les dues línies de batxillerat (primer i segon curs) a més de l’aula de plàstica, una altra de tecnologia, laboratori  i dues sales més de desdoblament i lavabos. Les noves aules tenen una escala per accedir al pati sud-oest a través d’un porxo a triple alçada que dona continuïtat a la façana del gimnàs. 

Audio file

L’institut Creu de Saba va començar a funcionar el curs 2007-2008 amb tres línies d’ESO, i des de l’inici el centre ja estava concebut per acollir aquesta ampliació.