14/12/23

El dissabte 16 de desembre Olesa acollirà la Fira de Nadal que organitza l'AV Nucli Antic

De 9 a 21 h, parades d'artesania i gastronomia es repartiran pels carrers dels Arbres, Salvador Casas i la pl. de les Fonts. També s'han programat un seguit d'activitats familiars per al llarg del dia.

Image
Cartell de la Fira de Nadal 2023

Aquest cap de setmana, l’esperit nadalenc tornarà a omplir el municipi amb la Fira de Nadal el dissabte 16 de desembre. L’Associació de Veïns i Veïnes del Nucli Antic, amb la col·laboració del Departament de Cultura de l’Ajuntament d’Olesa, proposen un fira on es podran trobar objectes de regal, artesania, ornamentació nadalenca i productes. La fira es podrà visitar des de les 9 fins a les 21 h de manera ininterrompuda. Les parades estaran ubicades, com és habitual, als carrers dels Arbres i Salvador Casas, així com a la plaça de les Fonts i la placeta de Joan Povill. 

Essent una de les cites amb més alta demanda de paradistes, l’organització ha prioritzat la participació d’entitats del municipi i enguany la fira comptarà amb 56 paradetes de productes. D’entre els sectors de l’artesania representats hi haurà bosses, joieria, sabons naturals, ceràmica, joguines o alimentació (embotits, formatges i productes típics nadalencs com torrons, pastes i vins i caves). 

Durant tot el dia, hi haurà activitats per a tots els públics. A les 11 h, la fira rebrà la visita dels personatges d'Els Pastorets d'Olesa, que es barrejaran entre les parades i els vianants creant moments esbojarrats. Arribat el migdia, a les 12 h, Edicions Paper d'Estrassa presentarà el nou llibre de l'editorial, "Descobrint la història d'Olesa". La presentació comptarà amb la presència dels i les il·lustradores participants en el llibre i la dinamització de la prescriptora de llibres Laia Santís. L'acte es durà a terme a l'Espai Paper d'Estrassa, situat al carrer dels Arbres, 12. Griselda Sanahuja, presidenta de l'AV Nucli Antic, es mostra molt contenta pel fet que "l'editorial hagi pensat amb l'associació a l'hora de presentar i publicar el llibre".

Audio file

A la tarda, a les 17 h, la fira comptarà amb una ballada de gegants a càrrec de Gegants d'Olesa. L'Espai Paper d'Estrassa tornarà a acollir una activitat, en aquest cas l'espectacle familiar a partir de 3 anys "Muf, Muf, Muf", un conte de Nadal al revés a càrrec de Mon Mas. A les 18.15 h, a la plaça de les Fonts, es podrà gaudir d'un tastet musical amb el duet olesà Marie & Sònia. De seguit, arribarà una visita molt esperada per la mainada: la Carassa, que sortirà a les 19 h acompanyada de música i festa. Per acabar, comerciants d'Olesa han aportat productes i servies per a un sorteig de paneres a les 20 h. Sanahuja explica que "les participacions per al sorteig es vendran durant tot el dia a la fira".

Audio file

Altres activitats de Nadal

Aquesta és una de les activitats que dona el tret de sortida al gruix de la celebració de Nadal. El mateix 16 de desembre es podrà assistir la inauguració del Pessebre de l'Olivera i de la tradicional exposició dels pessebres i diorames a les 17 h i 18.30 h, respectivament. A les 19.30 h tindrà lloc el concert de nadales d'Europa a l'Auditori de la Casa de Cultura. Els adolescents tindran l'oportunitat de gaudir d'una festa amb DJ Dylan Lorenzo. Aquesta és una festa nadalenca pensada per als joves menors d'edat que no poden entrar a la festa de Cap d'Any. L'horari serà de 22.30 a 1.30 h a L’Espai Jove L’Escorxador i a la barra no es vendrà alcohol.

Per estar al cas de tots els actes d'aquestes festes de Nadal, es pot consultar l'agenda del web municipal.