02/05/23

Comencen els treballs d'adequació temporal del nou espai públic de L'Eixample

El solar estarà dividit, temporalment, en un viver d'arbrat amb bancs per a que la ciutadania pugui gaudir d’una zona d’estada amb ombra, i en un espai d'aparcament per a una vintena de vehicles.

Image
Arranjament del solar de l'Eixample per a ús d'esbarjo i d'aparcament provisional

L'Ajuntament d'Olesa ha iniciat els treballs d'obertura i adequació temporal del solar municipal de l’Eixample, ubicat entre els carrers dels Arbres i del Metge Carrera, que tindrà un ús temporal de vivier d'arbrat i d’aparcament fins que s'hi pugui executar el projecte de construcció d’una plaça. 

Mentre no es tira endavant el projecte definitiu, l'ajuntament vol aprofitar l'espai i per aquesta raó s'habilitarà temporalment, en una banda, amb arbres i bancs per a que la ciutadania ja pugui gaudir d’una zona d’estada amb ombra, i en l'altra com a aparcament per a una vintena de vehicles.

L’Alcalde d’Olesa i regidor de Planejament Urbanístic, Miquel Riera,  ha recordat que el solar està qualificat com a zona verda i per aquesta raó no es pot destinar a aparcament de manera definitiva. Segons Riera, "serà una plaça, un espai de lleure de la ciutadania, un espai cultural, de repòs o de jocs infantils, en definitiva un espai per a les persones”. 

Audio file

Els treballs d’adequació del solar ja s'han iniciat i es preveu que estiguin enllestits la propera setmana, ja que es tracta d’actuacions mínimes.  Com que ja estava instal·lada la il·luminació de l'espai i arbres amb grans torretes, ara només s'ha de fer l’enderroc de la tanca perimetral per a que sigui un espai obert, posar grava a la zona d'aparcament i col·locar bancs a la zona del viver. 

Miquel Riera ha remarcat que “s’ha de tenir clar que no és una obra acabada, però sí que s’arranjarà tot l’espai per a que la ciutadania ja en pugui fer ús, de manera provisional, fins d’aquí a 2-3 anys que s’executi el projecte definitiu”. 

Audio file

Aquest solar ha estat en desús molts anys i amb el nou POUM es va poder qualificar com a zona verda. L’Ajuntament el va adquirir, després d'un llarg procés de negociació, amb la intenció de fer-hi una plaça verda en un barri d’alta densitat de població com és l’Eixample, que compta amb pocs espais públics per a l’ús de la ciutadania. Posteriorment, es va iniciar un procés participatiu per consultar a la ciutadania quin ús se li volia donar i per recollir totes les idees en un pla d’usos. Ara queda per fer el projecte constructiu per a urbanitzar l’espai.

Als tallers participatius que es van fer a l’estiu passat els participants van coincidir en que havia de ser un espai obert a tothom, polivalent, amb predomini de la zona verda i amb una zona on la ciutadania s’hi pogués relacionar amb bancs i una font. alhora, es va proposar que hi inclogués elements de joc i per fer esport.

Podeu consultar al detall tot el procés participatiu i la proposta resum, amb totes les aportacions de la ciutadania, als enllaços annexes.