30/11/21

Ja ha començat la campanya de la poda i la instal·lació de l'enllumenat de Nadal a Olesa

Els treballs de poda van començar la setmana passada i s'allargaran fins al març. S'ha començat pels carrers més cèntrics del barri de l'Eixample com Anselm Clavé, Mallorca i Alfons Sala aprofitant que també  s'instal·la l'enllumenat de Nadal. Pel que fa a la il·luminació nadalenca, enguany s'instal·laran un total de 220 motius nous.

Image
operaris al carrer amb maquinaria i parant el tràfic per fer la poda dels arbres del carrer Anselm clavé

El Departament de Gestió de l'Espai Públic i Equipaments va engegar a finals de la setmana passada la campanya de la poda dels 2.100 arbres dels aproximadament 3.600 que n’hi ha distribuïts per tot el nucli urbà i s'allargarà fins al mes de març.

Els treballs van començar pels carrers més cèntrics del municipi com Anselm Clavé; el tram d’Alfons Sala entre la plaça de les Fonts i Francesc Macià; i carrer Mallorca, entre Anselm Clavé i Francesc Macià aprofitant que s'instal·la també l'enllumenat de Nadal. “A partir d’aquí es va ampliant el perímetre de carrers pel barri de l’Eixample i a la resta de barris” ha dit el cap del departament de Gestió de l’Espai Públic i Equipaments de l’Ajuntament d’Olesa, Miquel Carreño.

L'empresa adjudicatària del servei de poda és l'encarregada de gestionar la mobilitat amb la programació de les restriccions d'aparcaments que necessiten per fer els treballs amb seguretat, tant pels vianants com per evitar danys als vehicles estacionats a la via pública. També s'encarreguen, si és necessari, de senyalitzar pas alternatiu en carrers de doble sentit de circulació.

El cap del servei de manteniment de la ciutat ha explicat que “72 hores abans s’instal·laran els senyals indicatius per al veïnat” i ha afegit que la poda de l'arbrat és molt necessària tant pel manteniment de la via pública com també per la salut i la pròpia estètica de l'arbre “l'objectiu és afectar el mínim possible la mobilitat i es fa anualment perquè tractem un tipus d’arbre tenint en compte que no afecti al trànsit, al pas de vianants, als edificis, ni a les xarxes de serveis que hi ha a la via”.

Enllumenat de Nadal

Enguany s'instal·laran entre 220-230  motius nadalencs nous. “Aquest any els motius seran nous perquè s’ha fet contracte a una empresa nova que s’encarrega de llogar el material i també del muntatge” explica el responsable del departament, que afegeix “les decoracions seran diferents, des de motius vegetals, geomètrics, a més tradicionals com avets, i d’altres ja habituals propis del departament, com els dos arbres monumentals que s’instal·len a les dues entrades del municipi  i l’arbre tridimensional que es col·loca a la plaça de l’Ajuntament” ha concretat Carreño.

En el següent enllaç podeu veure tots els motius nadalencs per carrers: feu clic AQUÍ 

No es fa un acte central d’encesa de llums, es van encenent de forma gradual. Totes les llums estaran enceses pel Pont de la Puríssima, a principis de desembre, i fins passat Reis, que és quan es comença a desmuntar. “L’encesa es fa com sempre. Tradicionalment es feia per Santa Llúcia però a les grans ciutats s’ha anat avançant. A Olesa ja fa uns anys que es va avançar al pont de la Puríssima” ha explicat el cap del departament.