06/10/22

El projecte “Anem a jugar!” torna aquesta tardor

Des de mitjans d’octubre i fins al desembre, el programa “Anem a jugar!” es reactiva amb noves activitats per a infants i adolescents als patis de les escoles Mare de Déu de Montserrat i Josep Ferrà i Esteva.

Image
Nens i nenes jugant al parxís gegant

Durant els mesos d’estiu, “Anem a jugar!” ha organitzat activitats gratuïtes, els divendres i caps de setmana, per a infants i adolescents als patis de les escoles Mare de Déu de Montserrat i Josep Ferrà i Esteva. La iniciativa continuarà, aquesta tardor, amb noves propostes, des de 15 d’octubre i fins al 18 de desembre.

L’objectiu d’“Anem a jugar!” és consolidar espais educatius d’ús social, facilitant llocs de trobada i esbarjo fora de l’horari lectiu amb una proposta d’activitats dinamitzada per dues persones a cada centre escolar. El projecte habilita nous espais per a l’ús ciutadà amb el valor afegit de la proximitat i del caràcter educatiu. D’aquesta manera, es creen espais de trobada per al foment de la convivència i les relacions, així com per la pràctica de l’esport i el joc.

Georgina Solanes, tècnica del departament d’Ensenyament i de la Xarxa Socioeducativa - Pla educatiu d’entorn, ha explicat que, després de la bona acollida que ha tingut la iniciativa durant aquest estiu, “ara es necessita la col·laboració de les famílies que han assistit” per tal de recollir opinions i millorar el projecte en edicions futures. L’enquesta de valoració, adreçada a totes les persones que han participat en el projecte “Anem a jugar!”, es pot realitzar a través de la Plataforma Participa 311.

El projecte, impulsat conjuntament entre els departaments de Gènere, Feminismes i LGTBIQ+ i d’Ensenyament de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat, compta amb el suport i finançament del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya i del Ministeri d’Igualtat (Pla Corresponsables).

Sílvia Perramona, tècnica del departament de Gènere, Feminismes i LGTBIQ+, ha detallat que un dels objectius de la subvenció és “prestar serveis de cura puntual a menors de catorze anys per també donar temps lliure i de qualitat a les famílies”.

Per a Solanes, una de les claus de l’èxit del projecte és fomentar el missatge que l’educació es dona “en qualsevol moment i en qualsevol espai”, ha dit. La tècnica del departament d’Ensenyament i de la Xarxa Socioeducativa - Pla educatiu d’entorn s’ha mostrat satisfeta amb la creació “d’espais educatius formals en un context de lleure”.

"Anem a jugar!" es tornarà a posar en marxa a partir del 15 d’octubre i fins al 18 de desembre.  El programa de tardor canvia l’horari que hi havia fins ara, i se celebrarà els dissabtes i diumenges, de 10 h a 13 h i de 15 h a 17 h. Les activitats són gratuïtes i obertes a la ciutadania, no cal inscripció prèvia i es pot participar en les activitats sense necessitat de ser alumnes del centre educatiu.

Normativa d’ús i convivència: 

  • Espai sense fum.
  • No estan permeses les begudes alcohòliques.
  • No s'hi pot accedir amb vehicles (bicicletes, patins, etc.).
  • No es pot accedir al recinte amb animals.
  • Els infants més petits han d’anar acompanyats d’una persona adulta.
  • Cal respectar les instal·lacions educatives i fer un bon ús de l’espai.