02/08/24

L'Ajuntament d'Olesa executa treballs de millora a la via pública

Durant els mesos de juliol i agost es fan diferents treballs d'asfaltatge i pintura vial a diferents barris del municipi aprofitant el període de vacances, que baixa l'activitat, i hi ha menys afectacions a la ciutadania.

Image
Treballs de millora de l'asfaltatge

Senyal informativa dels treballs d'asfaltatge i pintura

A banda de les actuacions prioritàries, al llarg de l’any l’Ajuntament va executant diferents tasques d’arranjament de parcs i jardins i resolent  incidències que sorgeixen a l’espai públic com reposició i manteniment de mobiliari urbà, de la xarxa de clavegueram, esvorancs en el paviment, etc. El regidor d’Espai Públic i Equipaments, Raül Asensio incideix que “pel que fa a l’asfaltat de carrers, la gran part de les actuacions es fan al juliol i a l’agost, perquè baixa molt l’activitat hi hagi menys afectacions a la ciutadania. Passat l’estiu es farà l’arranjament de voreres, en funció de l’estudi tècnic elaborat sobre els punts de màxima afluència, els vinculats amb els circuits urbans de salut, etc”.

Audio file

Els treballs de millora d’asfaltatge es fan a:

  • carrer de Colom entre Mallorca i Passeig del Progrés
  • carrer del Metge Carrera entre el carrer dels Arbres i Passeig del Progrés
  • carrer de Lluis Puigjaner entre FFCC i Pau Casals
  • carrer de Jacint Verdaguer entre Metge Carrera i Colom

Pel que fa a l’arranjament de voreres i passos de vianants, durant el mes d’agost es finalitzarà la redacció de la memòria tècnica i es licitarà l’adjudicació de l’obra de millora de voreres i adaptació de passos de vianants. Aquests treballs s’executaran una vegada adjudicat el contracte, previsiblement durant l’últim trimestre de l’any i principi del 2025.

Aquest any es podrà fer un manteniment més intensiu  de la zona verda urbana. L’estat d’alerta per sequera permet regar amb l’aigua mínima indispensable (450 m3/hectàrea/mes) zones enjardinades com les rotondes de la carretera Martorell o la de Francesc Macià, o zones del Parc Municipal, entre d’altres. 

Aprofitant que no hi ha activitat als centres educatius i esportius durant aquests mesos, els equips operatius del departament (obres i serveis, electricistes, manyeria , fusteria i jardineria)  aprofitaran el mes d’agost per fer tasques de reparació i millora.

Per aquest 2024, el pressupost destinat a asfaltat de carrers és de 75 mil euros, 50 mil per adaptació de voreres, 50 mil mes reposició de parcs i jardins, i 90 mil més per maquinària, instal·lacions i utillatge. “El contracte més gran que es gestiona des del departament es el de neteja d’equipaments, però també es fa el de clavegueram, poda, alarmes, climatització d’edificis municipals i reparació de vehicles (turismes i vehicles industrials),  entre d’altres. Son contractes que s’adjudiquen i des del departament es fa el seguiment per a que s’executin correctament” ha apuntat Asensio. 

Audio file

Aquest departament també s’encarrega de la gestió de l’aplicació per notificar incidències a la via pública, Línia Verda Les principals fan referència a enllumenat, neteja viària, voreres i calçades, i parcs i jardins. Gràcies a aquest servei, la ciutadania té un canal directe per comunicar qualsevol incidència a la via pública i fer consultes mediambientals. “És una eina molt útil que cada cop utilitza més la ciutadania. Totes les incidències s’han de resoldre i és el departament tècnic qui estableix les urgències”, ha remarcat el regidor de Via Pública i Equipaments.

Audio file

Cap a finals d’any o principis del vinent l’Ajuntament preveu  recuperar les reunions periòdiques amb associacions de veïns per recollir les seves propostes i suggeriments de millora a equipaments i via pública.