09/10/24

L'Ajuntament d'Olesa acull una reunió del Grup Motor de Salut Comunitària del Baix Llobregat Nord

Aquestes trobades es fan trimestralment de manera itinerant als diferents municipis de la zona i serveixen per compartir experiències i projectes entre els professionals de la salut dels diferents consistoris de la zona Nord. 

Image
Reunió del Grup Motor de Salut Comunitària a Olesa

Participants a la trobada del Grup Motor de Salut Comunitària de la comarca

L’Ajuntament d’Olesa ha acollit una reunió del Grup Motor de Salut Comunitària del Baix Llobregat Nord. Aquestes trobades es fan trimestralment de manera itinerant als diferents municipis de la zona i serveixen per compartir experiències i projectes entre els professionals i agents de salut pública.

A la trobada d’Olesa s’ha fet la presentació de la Unitat de trastorns de la conducta alimentària d’alta complexitat i llarga durada de l’Hospital del Sagrat Cor (Hospitalàries de Martorell) - Hospital de Bellvitge.

Fernando Fernández, Director de la  Unitat  de Recuperació Integral, i Núria Jaurrieta, psicòloga de la Unitat d’Aguts de l’Hospital Sagrat Cor, Germanes Hospitalàries de Martorell han explicat el funcionament d’aquest nova unitat que va engegar al gener d'aquest any amb la finalitat de fer un abordatge integral en el tractament dels trastorns de la conducta alimentària en casos de llarga durada i complexitat. Actualment compta amb 23 pacients ingressats, amb una mitjana d’edat de 30 anys i la durada mitja del trastorn 13 anys de durada del tractament. 

La tècnica de Salut Pública de l'Ajuntament d'Olesa, Tanit Moron, explica que "l'objectiu d'aquestes trobades és compartir experiències entre els professionals i explicar els diferents projectes i serveis que es posen en marxa en matèria de Salut Pública als diferents municipis de la zona".

Audio file

A la reunió, també s’han tractat d’altres temes d’interès com el Primer Congrés de Salut i Món Local que es va celebrar el passat 30 de setembre  i  1 d’octubre al Caixaforum, on es va posar de manifest que la Salut Pública ha d’estar present a totes les polítiques per poder treballar la prevenció i detecció. Al Congrés també es va abordar la atenció integrada social i sanitària com a eina estratègica per garantir una atenció de qualitat i equitativa.

Un altre dels temes tractats ha estat la salut bucodental. Es faran revisions bucodentals als centres escolars i repartiment d’estoigs dentals entre els alumnes a partir del mes de gener.

Finalment des de l’Agencia de Salut Pública de Catalunya s’ha informat a les persones assistents que es reprèn la publicació de les dades que aporta l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), adscrita al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Aquesta informació s’havia deixat de publicat el 2018.

A la reunió ha assistit personal d'infermeria de salut comunitària, tècnics i regidors de Salut Pública, la coordinadora de farmàcies del Baix Llobregat, així com l’Institut Català de la Salut, el CAP Olesa i el regidor de Salut Pública de l'Ajuntament d'Olesa, Marc Serradó.