12/07/24

L'Ajuntament d'Olesa contracta 12 persones en el marc de diferents programes d'ocupació

Aquestes persones cobreixen diferents perfils d’administratiu, agent cívic, operari de brigada, vetllador, auxiliar de llar o integrador social, entre d’altres.

Image
Treballadora del pla d'ocupació 2024

L’Ajuntament d’Olesa ha contractat un total de 12 persones a través de diferents programes d’ocupació, subvencionats per Diputació de Barcelona; i pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). En tots dos casos, l’objectiu principal és ajudar a aquells col·lectius que tenen més dificultats per accedir al mercat laboral. 

El regidor de Promoció Econòmica, Domènec Paloma, explica que, “en el cas concret del programa de Treball i Formació, l’objectiu és ajudar a aquelles persones que tenen més dificultats per accedir al mercat laboral i, amb un contracte d’un any de durada, tenen més possibilitats per integrar-se al mercat laboral”.

Audio file

Les darreres persones que s’han incorporat a l’Ajuntament d’Olesa a través del programa Treball i Formació venen procedents de diferents línies: persones de més de 52 anys, línia Dona, persones que cobren la renda garantida, i persones en situació d’atur de llarga durada. 

El Programa Treball i Formació, a més de la contractació per un període de 12 mesos inclou 60 hores de formació en un centre acreditat i l’acompanyament per part d’una tècnica durant la durada del programa. 

Laura Santafé, tècnica del departament de Promoció Econòmica, apunta que “el procediment de selecció és diferent per cada tipus de programa i fons de finançament. En el cas del programa de Treball i Formació, la selecció es fa en coordinació amb l’oficina del treball de Martorell, es presenten les ofertes i son les tècniques qui fan la derivació de les persones, des de l’Ajuntament es fa l’entrevista i la valoració de criteris socioeconòmics per donar prioritat sempre a les persones amb més dificultats per accedir al mercat laboral”. 

Audio file

Pel que fa als Plans d’Ocupació subvencionats per la Diputació de Barcelona, el procediment és completament diferent, es publiquen les bases de cada convocatòria i la gent es presenta via instància.

El regidor de Promoció Econòmica destaca que “com a administració local estem obligats a ajudar en la inserció laboral d’aquests col·lectius amb més dificultats. Des de l’Ajuntament ens acollim a totes les convocatòries  perquè és de vital importància per persones en situació d’atur de llarga durada”.Tots aquests programes donen una empenta a tots aquests col·lectius però des del departament de Promoció Econòmica recorden els diferents serveis gratuïts que s’ofereixen en aquest àmbit com és el Club de Feina, el servei d’orientació i assessorament a les persones usuàries, gestió d’ofertes de treball al municipi, entre d’altres.

El departament de Promoció Econòmic està ubicat a l’edifici de Cal Rapissa (carrer Ample, 25) i les persones interessades hi poden a través del correu electrònic promocio@olesademontserrat.cat i al telèfon 93 778 00 50 (ext.3600).