19/08/24

El Departament de Salut Pública reprèn les activitats de promoció de la salut aquest setembre

El departament manté totes les activitats per promoure el benestar físic i emocional, després de l'èxit assolit els darrers anys.

Image
Cartell de les activitats de promoció de la salut pel setembre 2024

Cartell de les activitats de promoció de la salut 2024-2025.

L'Ajuntament d'Olesa de Montserrat reprendrà les activitats de Salut Pública a partir del proper mes de setembre, amb una variada oferta d'activitats dissenyades per promoure el benestar físic i emocional de la ciutadania. El programa "Olesa Fem Salut" va concloure la temporada 2023-2024 amb una balanç molt positiu per part de les persones participants, que van donar una valoració mitjana de nou sobre deu.

Les activitats segueixen el calendari escolar i començaran el 9 de setembre amb les sessions de Txikung, que es duran a terme els dilluns i dimecres al matí. Aquestes sessions ja compten amb un gran nombre de participants, per això s'ofereix una segona sessió de 10.30 a 11.30 h, que és la que està oberta a inscripcions.

A més, els dilluns 9, a les 11.15 h, també tornarà el Ioga maternitat. Una activitat específica per a dones embarassades i mares amb nadons de fins a 12 mesos que es farà a la llar d'infants Taitom.

Les activitats continuaran els dimarts a les 9.30 h amb caminades del projecte Voltem Olesa, que inclou rutes urbanes senyalitzades. Pel què fa a les Caminades per l'entorn natural dels dijous a les 9.15 h, es manté la marxa nòrdica, incorporada l'any passat amb gran acollida.

Els dijous a les 16 h de la tarda es realitzaran sessions de Qijong, una pràctica similar al Txikung, que es durà a terme al Casal Cívic. En aquest cas, es requereix inscripció prèvia a causa de la capacitat limitada de la sala.

Totes les activitats són gratuïtes, però algunes requereixen una inscripció prèvia degut a l'alta demanda. En aquests casos, l'Ajuntament ha optat per gestionar-ho a través de la plataforma Vivetix. "Algunes activitats tenen una capacitat limitada degut a l'aforament de l'espai, però en altres com les caminades a l'aire lliure tothom qui ho vulgui s'hi pot apuntar", explica la tècnica del Departament de Salut Pública, Tanit Morón.

Audio file

Activitats puntuals

L'1 d'octubre s'iniciarà una nova edició del curs de Salut Emocional, amb inscripcions a partir del 16 de setembre. Aquest curs, que ha tingut molt bona acollida en edicions anteriors, està destinat a persones que vulguin aprendre tècniques per gestionar l'estrès i millorar el seu benestar emocional. La tècnica de Salut Pública ha apuntat que "des del departament reservem places per a prescripció social, per tal de garantir que aquelles persones que els professionals sanitaris considerin adients també hi puguin accedir", destaca la tècnica.

Audio file

A més, al llarg de l'any, es continuaran organitzant activitats relacionades amb dies especials de salut, com el Dia Mundial de l'Alzheimer, que se celebrarà el 21 de setembre. En aquestes diades, professionals del CAP Olesa i altres entitats hi col·laboren per oferir informació i activitats complementàries. "És una oportunitat per donar a conèixer entitats o serveis locals de salut", apunta Morón.

Audio file

Olesa Fem Salut s'emmarca en el compromís de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat per oferir programes que fomentin la salut i el benestar de tots els seus habitants, adaptant-se a les necessitats específiques de diferents grups de població.