La fase de votació del Pressupost Participatiu 2023-2024 engega amb èxit de participació
Més de 190 persones ja han votat a través de la plataforma Participa Olesa de Montserrat. El procés participatiu d’inversions proposa 55 projectes amb un pressupost total de 200.000 euros.
La fase de votació del Pressupost Participatiu 2023-2024 va donar el tret de sortida, aquest diumenge al matí, a L’Escorxador. L’espai va acollir una sessió oberta per donar a conèixer a la ciutadania les 55 propostes que es poden votar al procés participatiu d’inversions d’enguany.
Sota el lema “A què vols destinar 200.000 euros per millorar Olesa de Montserrat”, hi van participar més d’un centenar de persones i 7 entitats: l’Associació de Voluntaris Olesa; l’Agrupació de Defensa Forestal d’Olesa de Montserrat (ADF); La Passió; L’Associació de Veïns de Les Planes, i les AFA de l’Escola Sant Bernat i de l’Escola Josep Ferrà i Esteva.
Emma Duran, regidora de Participació Ciutadana, ha fet una valoració positiva de la jornada: “és la primera vegada que es feia un acte en celebració dels Pressupostos Participatius i va ser interessant tenir una trobada presencial amb les persones i entitats que havien presentat el seu projecte”.
A més, es va donar suport presencial a una setantena de persones, moltes d’elles gent gran, que no disposaven de correu electrònic i volien votar les propostes en línia. La jornada va comptar amb xocolatada i un vermut musical amb col·laboració de l’associació col·lectiu Misteris d’Olesa i Olesa Sardanista.
En només 24 hores, un total de 193 persones ja ha votat a través de la plataforma Participa Olesa de Montserrat. La fase de votacions romandrà activa fins al diumenge, 17 de desembre. Perquè el vot sigui efectiu, cal seleccionar propostes fins a un mínim de 190.000 euros i un màxim de 200.000.
Des del Departament de Participació Ciutadana es continuarà donant suport durant tota la fase de votació a Ca l’Oriol (de 10.00 h a 13.00 h, i de 16.00 h a 19.00 h) i als barris:
De 10 a 13 h:
- Dilluns 11 local de Sant Bernat (grup Santa Oliva, 2 local 18).
- Dimarts 12 local de Les Planes (c. Vallès, s/n).
- Dimecres 13 local del Poble Sec (c. Germans Casals, s/n).
- Dijous 14 local social de l'Oasis (c. Can Miquel Amat,40) i Ribes Blaves (camí del suro, s/n).
- Divendres 15 local de La Central-L'Olivera (pl. Països Catalans,1).
De 16 a 19 h:
- Dijous 14 local social de la Rambla-Eixample (c. Mossèn Jacint Verdaguer, 30) i espai Jove L’Escorxador.
Agenda urbana
L’acte també va servir per aprofundir en el concepte d’Agenda Urbana. Es van proposar dinàmiques participatives i jocs infantils relacionats amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible. Segons Duran, la iniciativa va comptar amb una “molt bona rebuda, amb el suport de les dues dinamitzadores que tenim al departament”.
L'Agenda Urbana és un document marc estratègic i metodològic que té per objectiu preservar el medi ambient, lluitar contra el canvi climàtic, crear oportunitats de progrés social i econòmiques des de la perspectiva de la sostenibilitat i la inclusivitat.