28/11/23

Sessió oberta per a la promoció de la fase de votació del Pressupost Participatiu 2024

L'objectiu principal de la jornada és oferir un espai de trobada on els ciutadans puguin conèixer les propostes directament dels seus autors i començar el procés de votació.

Image
Cartell per a XXSS de l'acte del 3 de desembre pel Pressupost Participatiu

Diumenge 3 de desembre, L'Escorxador acollirà una jornada oberta per presentar i promoure les propostes del procés participatiu d'inversions 2023-2024. La sessió, que se celebrarà a les 10 h, tindrà com a objectiu principal donar a conèixer les propostes presentades a través de la plataforma Participa Olesa a l'hora de permetre el seu vot. La jornada, que s'allargarà fins a les 14 h, proposa diverses activitats i una barra popular. Començarà amb una xocolatada popular les i continuarà amb un vermut musical a les 12 h, a càrrec d'una DJ.

És la primera vegada que es fa una jornada participativa com aquesta. La regidora de Participació Ciutadana, Emma Duran, i la cap del Departament de Participació Ciutadana, Montse Muñoz, han destacat "la importància d'aquesta jornada oberta per donar veu a les persones que han volgut presentar propostes". 

Audio file

Per donar a conèixer cada proposta, el departament ha convidat a les persones que van presentar-les perquè les puguin venir a explicar. La presentació de les propostes es realitzarà de manera distesa, amb racons dedicats a cada proposta, perquè els ciutadans puguin conèixer-les, valorar-les i, si estan convençuts, votar-les.

Audio file

La sessió pretén també facilitar el vot presencialment a aquells que poden tenir dificultats amb el vot en línia, oferint assessorament i suport. A més, aquesta ajuda continuarà durant tota la fase de votació a través de visites als barris i en punts concrets de la vila

Audio file

Les dates per als punts d'informació són:

De 10 a 13 h:

  • Dilluns 11 local de Sant Bernat (grup Santa Oliva, 2 local 18).
  • Dimarts 12 local de Les Planes (c. Vallès, s/n).
  • Dimecres 13 local del Poble Sec (c. Germans Casals, s/n).
  • Dijous 14 local social de l'Oasis (c. Can Miquel Amat,40) i Ribes Blaves (camí del suro, s/n).
  • Divendres 15 local de La Central-L'Olivera (pl. Països Catalans,1).

De 16 a 19 h:

  • Dijous 14 local social de la Rambla-Eixample (c. Mossèn Jacint Verdaguer, 30) i espai Jove L’Escorxador.

Les propostes presentades són fruit d'una selecció entre totes les que va rebre el departament en la primera part del procés. La fase de votacions començarà el mateix diumenge 3 i s'allargarà fins al diumenge 17 de desembre.

L'Olesa del 2030

D'altra banda, l'Agenda Urbana també tindrà un espai en aquesta jornada. Es proposaran dinàmiques participatives dirigides a tota la ciutadania per aprofundir en els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible

A través de jocs i enquestes, es convida la població a reflexionar i imaginar com desitjarien veure Olesa de Montserrat l'any 2030. L'enquesta a través de la qual es vertebra aquesta activitat, ja es pot contestar a través de la plataforma Participa Olesa de Montserrat i busca recollir opinions i idees per a la la redacció de l'Agenda Urbana durant l'any 2024.

Audio file

La jornada del 3 de desembre serà una oportunitat única per a la comunitat d'Olesa de Montserrat per conèixer, votar i aportar idees per al futur de la vila. El procés participatiu i l'Agenda Urbana són eines que permeten la implicació ciutadana en el desenvolupament i millora del municipi.