23/08/23

Valoració molt positiva del curs 22-23 de l'Escola Municipal de Música

L'Escola Municipal de Música d'Olesa de Montserrat ha tancat el curs 2022-2023 amb una valoració positiva per part del seu equip directiu. Un curs que ha servit per innovar i assentar les bases per al proper.

Image
Vestíbul de l'Escola Municipal de Música

L'equip directiu de l'Escola Municipal de Música d'Olesa de Montserrat ha destacat que aquest curs ha estat un "curs de risc". Han apostat per la innovació en diferents àmbits i han assolit nous reptes. "A vegades les escoles, des de l'equip directiu, pots prendre riscos i pots innovar o pots viure el dia a dia i gestionar. Aquest any el que hem fet és innovar amb un alt grau. Això ens ha portat a córrer riscos, però ha sigut molt interessant", explica el director Xevi Matamala.

Audio file

La col·laboració com eix

Els canvis i les innovacions han estat diversos i han abastat diferents àmbits. Un dels aspectes més destacats ha estat la col·laboració amb altres entitats culturals i socials de la localitat. A través del treball conjunt amb la Biblioteca Santa Oliva, Arts i Oficis i el Departament de Cultura, l'escola ha aconseguit enriquir l'oferta i les relacions amb les famílies i la comunitat en general. Des de la presència de llibres i exposicions al vestíbul de l'escola, fins a la participació en activitats culturals, oferint actuacions en espais públics i altres esdeveniments. Isabel Muniente, Cap Pedagògica de l'escola, subratlla que "comunicar-se amb el Departament de Cultura s'obren moltes possibilitats, com per exemple, posar música a l'Hora del Conte de la biblioteca".

Audio file

L'ús de l'espai públic com a escenari artístic ha estat una de les característiques que ha definit aquest curs. L'Escola Municipal de Música ha aplicat el concepte pedagògic "integració de les arts" per transformar diferents espais en oportunitats de comunicació artística. Aquest enfocament multidisciplinari ha permès la integració d'expressions artístiques diverses, com la música, la plàstica, la fotografia i fins i tot el cinema. L'exemple més rellevant ha estat "El circuit de les arts", on van participar l'escola de música conjuntament amb la Fundació Arts i Oficis i la Biblioteca Santa Oliva.

Més implicació dels usuaris

L'impuls de la participació activa de les famílies també ha estat un element clau durant aquest curs. L'associació de famílies s'ha revitalitzat i ha jugat un paper important en la promoció d'activitats i esdeveniments, com ara una festa a la primavera. Aquesta implicació ha creat un sentiment de comunitat més fort i ha permès als pares participar activament en el procés educatiu dels seus fills. Jordi Sucarrats, Coordinador de Cultura i Comunicació de l'EMM, destaca que "les famílies han rebut molt positivament les noves propostes i, en general, es veuen ganes de seguir en aquesta línia".

Audio file

Pel que fa als alumnes, l'escola de música ha explorat noves formes de presentar els seus "Va de concert". Mitjançant la combinació de música en directe amb elements visuals com la il·luminació i imatges de fons, han creat experiències més enriquidores per als assistents i han donat als alumnes l'oportunitat d'expressar-se d'una manera més completa i multidimensional.

En conclusió, l'equip directiu de l'Escola Municipal de Música d'Olesa de Montserrat es mostra satisfet amb els resultats del curs 2022-2023. Les innovacions i canvis introduïts han estat ben rebuts per part de la comunitat i han contribuït a l'enriquiment de l'experiència educativa dels alumnes. Amb la vista posada en el curs vinent, l'equip directiu es prepara per consolidar les innovacions introduïdes i continuar treballant en la creació d'espais artístics i educatius que fomentin la creativitat i la participació activa de la comunitat.