16/11/23

El Centre Cultural Cal Puigjaner acollirà noves activitats culturals fins a finals d’any

Des de la inauguració de l’espai, la regidoria de Patrimoni i Turisme ha impulsat un seguit d’iniciatives amb l’objectiu de dinamitzar l’espai i la vida cultural del municipi. Per aquesta tardor, s’han organitzat exposicions, jornades de jocs i concerts.

Image
Cartell de les activitats de tardor del Centre Cultural de Cal Puigjaner

El Centre Cultural Cal Puigjaner inaugura la temporada de tardor aquest divendres, 17 de novembre, a les 18.30 h, amb l’exposició “Subolesa, el futur que mai va ser”, una iniciativa que retorna després de cinc anys aturada. La mostra, inspirada en una de les primeres novel·les de ciència ficció en català, “Retorn al sol”, de l’autor republicà exiliat a Mèxic Josep Maria Francès, transporta al públic a un món fictici creat durant els anys ‘30. Xavier Rota, regidor de Patrimoni, Turisme i Memòria Històrica, ha explicat que "l’exposició consta d’uns plafons escultòrics creats pels artistes olesans Miquel Grima i Martí Alcón, amb textos d’Oriol Dinarès i Adrià Carreras".

Audio file

La diada de Subolesa, que se celebra el 21 de novembre, es commemora amb diverses activitats organitzades conjuntament amb el Club de Rol d’Olesa de Montserrat, el CROM, i l’Arrel Acció Cultural, durant tot el cap de setmana. Divendres, un concert a càrrec de Jairo Moreno, que tocarà un instrument singular relacionat amb aquest gènere, i dissabte i diumenge, es faran unes jornades de jocs amb temàtica de ciència-ficció.

A més, per celebrar el Dia dels Drets dels Infants, dissabte, 18 de novembre, a les 17 h, s’han organitzat diversos jocs tradicionals i de carrer d’arreu del món al pati del centre cultural, en una jornada lúdica i inclusiva.

I també dissabte, l’Espai Celler serà l’escenari del concert de Pep Lladó Trio, a les 22 h. Segons Rota, la cita permet “donar suport a la candidatura de la rumba com a Patrimoni de la UNESCO”.

Audio file

Les activitats al Centre Cultural Cal Puigjaner continuaran el mes de desembre. El dissabte, 2 de desembre, se celebra la “Nit d’espelmes”, a l’Espai Celler. Dues sessions de concerts, a les 22 h i a les 23.15 h, a càrrec de Lorien Santana, al piano i Rubén Herrera, al violí. El dissabte, 9 de desembre, serà el torn de Mateu Peramiquel amb un tribut a Ludovico, també amb dues sessions a les 20 h i a 23.30 h. La singularitat de les sessions de concerts serà comptar amb la il·luminació única de les espelmes.

Audio file

El programa de tardor del Centre Cultural Cal Puigjaner clourà el divendres, 22 de desembre, amb la presentació del llibre “Perú. Un viatge en família”, a càrrec de l’autor, Marc Planas, a les 19 h. Aquesta activitat està coorganitzada amb l'Instituto de Los Andes i inclourà la participació de l’arqueòleg olesà Pedro Iberico.

Audio file

Des de la seva inauguració, el Centre Cultural Cal Puigjaner ha rebut la visita d’unes 2000 persones. Amb la intenció de mantenir aquesta dinàmica, es planificaran més activitats de cara al 2024, amb la participació d’entitats olesanes.