12/12/22

Sessió informativa sobre els usos de la nova plaça de l’Eixample

L’acte serà dimecres a les 19h, a l’Auditori de la Casa de Cultura, i explicarà les aportacions ciutadanes sobre l'ús del nou espai d’esbarjo que es farà entre el carrer dels Arbres i del Metge Carrera.

Image
Cartell Acte informatiu sobre el nou espai públic a l'Eixample

L’Ajuntament d’Olesa ha programat un acte informatiu per explicar les aportacions ciutadanes que s'han recollit per a definir els usos i caractarístiques del nou espai públic que es crearà al barri de l'Eixample, entre els carrers del Metge Carrera cantonada amb carrer dels Arbres. La sessió serà aquest dimecres 14 de desembre, a les 19 h, a l'Auditori de la Casa de Cultura.

“Aquesta és una sessió de retorn de totes les propostes fetes durant el 2022 a través de  tallers participatius i enquestes ciutadanes que es van recollir fins al setembre a través de la Plataforma Participa 311, i ara es presentaran els resultats” ha explicat d’alcalde d’Olesa, Miquel Riera.

Amb totes les aportacions, l’equip d'arquitectes ha elaborat un pla d'usos que definirà el contingut del concurs públic per a la redacció del projecte d'aquest nou parc en ple Eixample, un solar en desús des de fa molts anys. “Aquest era l’únic solar de la zona de l’Eixample que no estava edificat i amb el nou POUM es va poder qualificar com a zona verda. L’Ajuntament va comprar aquest terreny que a fer-lo municipal i crear aquí una zona d’esbarjo. D'aquesta manera es donarà oxigen a una zona densament poblada i amb manca d’espais de lleure”, ha destacat l’alcalde.

Un cop definides les característiques i usos d’aquest nou espai es farà el projecte constructiu i es licitaran les obres. “Ara no es presenta el projecte, perquè encara estem a la part participativa. Després un altre equip d’arquitectes farà el projecte constructiu per encarregar l’obra” ha apuntat l’alcalde.

Aquesta nova plaça per als veïns i veïnes del barri i per a tota la ciutadania en general es buscar tenir un espai d'interrelació, que alhora sigui espai de pas i d'estada, amb activitat social i cultural i amb una gran presència de zona verda.