Reunió extraordinària de la Taula de Salut Municipal per recollir totes les demandes ciutadanes

Entitats, agents socials, de salut, representants polítics i tècnics recolliran totes les peticions de millora que faci la ciutadania per trametre-les als responsables de Salut de la Generalitat.

Image
Reunió extraordinària de la Taula de Salut Municipal

L’Ajuntament d’Olesa ha organitzat una sessió de treball extraordinària de la Taula de Salut Municipal, on participen de membres d’entitats ciutadanes i sociosanitàries del municipi, agents de salut i representants dels grups polítics municipals, així com personal tècnic del Departament de Salut Pública de l'Ajuntament, amb l’objectiu de recollir les principals inquietuds que té la ciutadania vers els serveis de salut al municipi.  

Un cop identificades les situacions a millorar en la prestació de serveis s’impulsarà una jornada participativa oberta a tota la ciutadania en la qual hi participin també els agents responsables i prestadors del servei com Cat Salut i Mútua de Terrassa per a que puguin explicar quina és la situació actual del servei, quines limitacions existeixen i quines accions es preveuen fer per a millorar aquesta situació.

L’alcalde d’Olesa, Miquel Riera, ha presidit la taula d’aquesta sessió participativa i ha explicat que “l’objectiu és recopilar totes aquelles necessitats, inquietuds i aportacions que té la ciutadania en tema de salut, aquelles prestacions que no funcionen o que falten per fer-les arribar als responsables de Salut de la Generalitat de Catalunya”.

A aquesta sessió preparatòria ja s’han detectat algunes necessitats a implementar i millorar com ampliar el servei d’urgències les 24 hores i les urgències pediàtriques, millorar l’atenció telefònica, reduir les llistes d’espera per a especialistes, la derivació a d’altres municipis per serveis que no es presten a Olesa, reduir les ràtios de metges i infermers per pacient i reforçar la salut comunitària i preventiva “totes aquestes inquietuds que ja ha manifestat la ciutadania i totes aquelles que sorgeixin dels grups de treball que es faran a la jornada participativa” ha detallat Manel Gil, responsable de l’empresa Edas, que dinamitza aquestes jornades.

Totes aquestes aportacions es traslladaran a la reunió que tindrà l’Ajuntament d’Olesa el proper 9 de febrer amb els responsables del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i posteriorment es debatran a la jornada participativa que es preveu fer a mitjans de febrer-principis de març oberta a tota la ciutadania.

A la jornada preparatòria, els assistents han coincidit en què “tot i les principals reclamacions se centren en el del CAP, aquesta jornada hauria de tenir una mirada més àmplia de tots els serveis de Salut Pública al municipi, tant des d’una vessant assistencial, com comunitària o de prevenció” ha puntualitzat Isabel Duran, de l’Agència de Salut Pública. En la mateixa línia s’ha manifestat Teresa Clanchet, responsable d’atenció primària del CAP d’Olesa, que gestiona Mutua de Terrassa.

Per la seva banda, des del CAP, han explicat que “som conscients que el CAP concentra la majoria de les queixes. La pandèmia ha marcat un abans i un després i, tot i que encara falta molt per fer, s’està fent molta feina al respecte, com tots els equips que estan treballant a la població en l’àmbit de les residències, per exemple, i que cal explicar millor” ha destacat Núria Garcia, coordinadora d’infermeres i Adjunt a direcció del CAP.

Aquesta sessió extraordinària de la Taula de Salut Municipal se suma a les sessions ordinàries que es fan al llarg de l'any. Aquest òrgan es va crear el juny de 2022 per fomentar la coordinació dels programes i les intervencions de l’administració, les entitats privades i la iniciativa social del municipi d’acord amb els criteris del Pla Local de Catalunya, la Cartera de Serveis i el Pla Local de Salut.