06/10/21

Olesa de Montserrat se suma a la Setmana de la lactància materna

Aquest octubre se celebra una nova edició de la Setmana de la Lactància Materna, amb l’objectiu de fomentar-la i donar a conèixer els seus beneficis. Les activitats arrencaran el dia 17 d'octubre i s’allargaran fins al 25.

Image
Una dona donant de mamar al seu nado

Olesa se suma un any més a la celebració de la Setmana Mundial de la Lactància Materna, impulsada per l'Aliança Mundial per a l'Acció sobre la Lactància Materna i que a la zona organitza la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell. El lema d'enguany és “Protegir la lactància materna: una responsabilitat compartida”. L'objectiu és promocionar i donar a conèixer entre la població la lactància materna i els seus avantatges, tant per a la mare com per al nadó, alhora que organitzar activitats que afavoreixen el vincle amb els nadons. L'Ajuntament Olesa ha organitzat un seguit d'activitats i propostes del 17 al 25 d'octubre. 

La llet materna és el millor aliment que pot rebre un nadó ja que és molt més completa que qualsevol altra alternativa. És innòcua i conté proteïnes, anticossos i greixos que garanteixen el creixement i protegeixen el lactant de les malalties més freqüents, com ara la diarrea i la pneumònia. També s’ha demostrat beneficiosa per al desenvolupament neurològic i visual. L’Organització Mundial de la Salut recomana alimentar el nadó exclusivament amb lactància materna durant els primers sis mesos de vida, ja que aquesta li aporta els beneficis nutricionals necessaris per créixer. A més, la llet materna és un recurs renovable, gratuït, no necessita embalatge ni produeix residus, no genera gasos d'efecte hivernacle (GEH) i la seva petjada hídrica és totalment insignificant i contribueix a la seguretat i sobirania alimentària i de l'aigua. 

Activitats del 17 al 25 d'octubre 

Diumenge 17 d’octubre

Inauguració de la Setmana Mundial de la lactància materna a càrrec de la regidora de Salut Pública d’Olesa i el director gerent de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell.

Pintacares i pintapanxes, música, tallers i espais relacionats amb la lactància materna i activitats de dibuix i pintura per als infants.

11.00 a 13.30 h

Parc Municipal

Dilluns 18 d’octubre

Taller de “porteo” a càrrec de Gemma Guillamón

De 17.30 a 18.30 h

Llar d’Infants Taitom

Inscripcions AQUÍ 

Dimecres 20 d’octubre

Xerrada “Amb els cinc sentits” a càrrec de Mireia Luna, de Cabalbaix

Per a famílies d’infants fins a 6 anys

De 18.00 a 19.00 h

Llar d’Infants Taitom

Inscripcions AQUÍ 

Divendres 22 d’octubre

Música per a nadons (de 6 a 18 mesos)

De 17.00 a 17.45 h

Casa de Cultura. Sala 3

Inscripcions AQUÍ

Dissabte 23 d’octubre

Aigua per a nadons a la Piscina Municipal Coberta

     Grup de 6 a 18 mesos

     De 9.15 a 9.45 h

     Inscripcions AQUÍ 

 

     Grup de 19 a 36 mesos

     De 13 a 13.30 h

     Inscripcions AQUÍ 

Dilluns 25 d’octubre

Conte per a petits lectors (per a infants d’1 a 3 anys) a càrrec de Sandra Rossi

Biblioteca Santa Oliva

Inscripcions AQUÍ 

Durant la setmana del 18 al 24 d’octubre: exposició de llibres de lactància materna i criança a la Biblioteca Santa Oliva

Les inscripcions per a les activitats també es poden fer al telèfon 93 778 00 50 – ext. 4031

Altres xerrades i tallers. Consulteu el programa de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell