20/07/22

Olesa celebra dissabte un “Bany de cine” solidari a la piscina municipal

Es projectaran videoclips de bandes sonores de films coneguts. El preu de l’entrada, 3 euros, es destinarà a una causa solidària per a investigació i lluita de l’ELA.

Image
Cartell d'una lluna entrant en l'aigua amb informació sobre el Bany Nocturn a la Piscina municipal

Aquest dissabte, 23 de juliol, a la nit, hi haurà un bany nocturn a la piscina municipal d'estiu d’Olesa amb projecció de videoclips de grans bandes sonores del cinema i amb finalitat solidària, ja que els diners que es recaptin es destinaran a lluitar contra l’Esclerosi Amiotròfica (ELA).

El format de projecció de videoclips permetrà als participants gaudir de l’activitat del bany o de la xerrada a la gespa amb  famílies i amics. “La piscina municipal d’estiu té un aforament molt gran tant de l’espai de bany com de la gespa, i aquesta és una bona oportunitat per tots aquells que encara no coneixen la piscina d’estiu d’Olesa, per venir a refrescar-se a l’aigua o a la gespa, en un entorn agradable amb la piscina il·luminada a la nit” ha destacat Jordi López, regidor de Festes, qui ha afegit “està obert a tots els públics i convidem a tothom a que vingui a refrescar-se i passar-s’ho bé”.

Les persones que no vulguin banyar-se també podran gaudir de la projecció a la zona habilitada a la gespa amb taules i cadires. Com a la piscina no hi ha servei de bar, és permès portar el refresc i algun aperitiu. “No es permetrà l'entrada d'objectes de vidre o qualsevol material esmicolable, com gots de plàstic que es tallen i poden quedar escampats per la gespa i fer mal als banyistes” ha apuntat el regidor de Festes. A la zona de bany tampoc es permetrà l'accés amb calçat de carrer. 

Aquesta activitat, organitzada pel departament de Festes i el d’Esports de l'Ajuntament d’Olesa, és previst que duri des de les 22 h fins a mitjanit.  Els videoclips que es projectaran són els temes principals de bandes sonores de films tan coneguts com “Odisea 2001 en el espacio”, “Carros de foc”, “El último mohícano”, “Titanic”, “El Padrino”, “Stars Wars”, “Indiana Jones”, “Amelie”, “Superman”, “Gladiator”, “Top Gun”, “Avatar”, “E.T.”, “Ghost”, “Piratas del Caribe”, “Kill Bill” o “La vida es bella”, entre d’altres.

 

Un bany solidari amb l’ELA

El preu de l’entrada són 3 euros i tot el que es recapti es destinarà a la Fundació Miquel Valls, que ofereix suport i atenció a les persones afectades d'ELA i famílies de Catalunya. L'Ajuntamnt d'Olesa ja ha col·laborat en d'altres ocasions amb aquesta fundació.

LEsclerosi Lateral Amiotròfica (ELA), una malaltia neurodegenerativa que afecta les neurones motores del cervell, tronc encefàlic i medul·la espinal, que són les cèl·lules encarregades de transmetre l’ordre del moviment voluntari del cervell als músculs.

La malaltia actualment no té cura ni tractament. L’ELA afecta principalment a persones d’entre els 40 i els 70 anys d’edat però també pot afectar persones més joves o persones d’edat més avançada. Es calculem unes 400 persones afectades a Catalunya, 4.000 a tot el territori espanyol i 350.000 a nivell mundial. Cada any es diagnostiquen uns 120.000 casos nous a tot el món.