05/12/22

Obert el termini per presentar els treballs a la 39a edició del Premi de Recerca Vila d'Olesa

L'Ajuntament convoca la 39a edició del Premi de Recerca Vila d'Olesa, el Pemi Batec Jove i el Premi de Recerca amb Perspectiva de Gènere. Els treballs es poden lliurar abans del 24 de febrer a les 14 h.

Image
Cartell convocatòria Premis de Recerca vila d'Olesa i Batec Jove

L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat, amb el suport econòmic de l’empresa Kao Corporation, ha convocat una nova Edició dels Premis de Recerca Vila d’Olesa; del Batec Jove per a treballs de recerca de Batxillerat i projectes de Cicle Formatiu de Grau Mitjà i Superior; i del Premi de Recerca de Perspectiva de Gènere.

Els treballs (en qualsevol de les diferents modalitats i categories) s’han de lliurar presencialment o telemàticament a l'Ajuntament d'Olesa abans del 24 de febrer a les 14 h.

El Premi Recerca Vila d’Olesa consta de dues modalitats adultes: la Ciència Oberta, per a treballs científics de doctorat, de fi de màster o publicacions relacionats explícitament amb un tema olesà o d'interès olesà; i el la categoria Impulsa, per a treballs fets per un olesà o una olesana en qualsevol àmbit de la ciència. 

Aquests premis s’atorguen a tesis doctorals i treballs realitzats en posterioritat a l’adquisició del grau (com ara els de màster o els vinculats als programes de doctorat) presentats, defensats i avaluats positivament en qualsevol universitat; i, eventualment, també a treballs de fi de grau que objectivament continguin components de recerca en la metodologia i els resultats obtinguts, i que estiguin ja avaluats positivament. També es poden presentar treballs científics (normalment articles o monografies) apareguts en publicacions especialitzades reconegudes per la comunitat científica, o bé en edicions amb estàndards editorials solvents, igualment reconeguts.

Entre els requisits per presentar-hi treballs, les persones aspirants han de tenir acreditat el reconeixement com a investigadores. Els dos premis estan dotats, respectivament, amb 1.500 euros. Cada aspirant pot presentar un únic treball per modalitat. Aquests premis estan destinats al reconeixement de treballs de recerca en qualsevol àrea de coneixement amb un contingut vinculat a Olesa de Montserrat o al seu entorn, o bé realitzats per un olesà/-na, en qualsevol àmbit de de la ciència.

Premis Batec Jove i de Recerca amb Perspectiva de Gènere

Pel que fa a la convocatòria de la 28ena edició del Premi Batec Jove, que també compta amb el patrocini d'Olesa Ateneu, el premi s'adreça a l’alumnat de Batxillerat i de Cicles Formatius de grau mitjà i superiors dels centres escolars olesans. També s’accepten treballs d’alumnes d’Olesa que estudiïn fora de la vila o bé de joves provinents d’altres centres d’estudi externs a l’àmbit local que hagin destacat en treballs de recerca amb temàtica d’interès olesà. 

Els treballs que es presentin hauran de ser originals i inèdits i el premi serà de 400€ per a l’autor/a i 400€ pel centre docent. Els treballs que es presentin al Batec Jove, hauran de ser originals i inèdits, i hauran de tenir el vistiplau de la direcció del centre de secundària on cursen els seus estudis. Cada centre podrà avalar fins a un màxim de cinc treballs.

També es convoca el Premi de Recerca amb Perspectiva de Gènere que ja va per la 4a edició. Té 2 categories: adults i juvenils. Aquest guardó pretén impulsar els treballs de recerca de l’alumnat olesà i els treballs realitzats per un olesà/-na en l’entorn universitari amb continguts vinculats amb les aportacions de les dones en diferències temàtiques al llarg de la història, aportacions i recerques entorn el gènere, la violència masclista, les diferents corrents del feminisme i/o la diversitat sexual i la història del col·lectiu LGTBIQ+.

Aquest premi té dues categories: adult i juvenil dotades amb 1.500€ i 800€ (400€ per l'autor/a i 400€ pel centre docent) respectivament.

La convocatòria dels premis d'aquest 2023 inclou també la Menció Passionarium —que vincula el Centre d’Estudis Passionarium als Premis de Recerca Vila d’Olesa—, als treballs presentats al Premi Recerca Vila d’Olesa en modalitat de Ciència Oberta o Premi Batec Jove Vila d’Olesa quan un treball destaqui per la vàlua de la recerca en l’àmbit del fenomen passionístic.

L’entrega del Premi de Recerca Vila d’Olesa 2023 tindrà lloc el dijous 20 d’abril de 2023 en un acte públic al Saló de Plens de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat a les 19 h.

Consulteu als documents annexes tota la documentació a presentar i barem de puntuació.

Documents relacionats