10/02/23

L’Ajuntament convoca a la ciutadania a un taller per recollir propostes per a una mobilitat més sostenible i segura

La sessió participativa oberta a tothom es farà el proper dimecres 15 de febrer, a les 18 h, a l'edifici de L’Escorxador.

Image
Cartell del taller participatiu sobre mobilitat

L’Ajuntament d’Olesa organitza el proper dimecres, 15 de febrer, un taller participatiu obert per recollir propostes per tenir una mobilitat més sostenible i segura. La finalitat d’aquest taller, que organitza el departament de Participació Ciutadana, és reflexionar i debatre sobre la mobilitat global del municipi, a partir de la prova pilot del carrer de les Angelines com a proposta que persegueix racionalitzar la mobilitat i pacificar el centre. 

L’objectiu és que la ciutadania valori entre les diferents solucions de mobilitat que es poden aplicar per evitar la sinistralitat en les cruïlles d'alguns carrers i, alhora, descongestionar de trànsit al centre urbà. Per tant, a la jornada es treballaran els canvis de sentit del carrer de les Angelines, però també d’altres actuacions previstes al municipi pels estudis de mobilitat i amb una visió de conjunt. El Pla local de mobilitat urbana estableix que, progressivament, els carrers de doble sentit s’han de transformar en vials de sentit únic a fi d’eliminar situacions de risc, especialment a les cruïlles.

Aquest taller és obert a tota la ciutadania i també comptarà amb la participació de tots els agents implicats com entitats i associacions de veïns, gestors d’equipaments esportius, educatius i culturals, i entitats esportives de la zona de Les Planes.

La sessió engegarà amb informació sobre les diferents alternatives i a continuació es faran els diferents grups de treball per debatre sobre les millores que es poden introduir per tenir una mobilitat més sostenible i segura.

Les inscripcions a la jornada es fan a través de la plataforma Participa 311 Olesa de Montserrat al següent ENLLAÇ.

Únic sentit de circulació de vehicles amb motiu de les obres

Amb motiu de les obres de Cal Candi (la Junta de Compensació està fent la instal·lació a tot el sector de la xarxa elèctrica de mitja tensió)  i coincidint amb les obres d’enderroc de l’antic edifici de la Policia Local, el setembre l’Ajuntament d’Olesa va haver de reduir a un únic sentit la circulació de vehicles dels carrers de les Angelines i d’Anselm Clavé, en el tram comprès entre els carrers de Priorat i Mallorca, per millorar la seguretat del trànsit.

A través del procés de participació ciutadana es decidirà el sentit definitiu de la circulació de vehicles d'aquests carrers. Les opcions són tornar a l’antiga configuració de la circulació (doble sentit entre els carrers de Priorat i Mallorca), mantenir la previsió actual (un sol sentit entre els carrers de Priorat i Mallorca) o permetre el doble sentit de la circulació només entre els carrers de la Vall d’Aran i de Mallorca.

Per tant l’actuació actual és reversible i, fins que es prengui una decisió definitiva, serveix per recollir dades i analitzar l’impacte de la mesura, que s’allargarà fins a la finalització de les obres d'enderroc de l'antic edifici de la Policia Local.