06/06/23

Nous cursos de formació ocupacional a Cal Rapissa

El Departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Olesa organitza cada any diverses accions formatives tenint en compte les competències més demandades en el mercat de treball amb l’objectiu de facilitar la inserció de les persones en recerca de feina.

Image
Persones participants als nous cursos de gestió de magatzem i logística

Aquesta setmana han començat nous cursos de gestió de magatzem i logística i de carretoner. Al llarg de l’any el Departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Olesa impulsa diferents cursos de formació ocupacional amb l’objectiu que les persones  participants tinguin coneixements en noves competències i millorar el seu perfil professional, incrementant les possibilitats de trobar o millorar la seva feina. 

Des de principis d’any, els cursos que s’han realitzat a Cal Rapissa han estat: Alfabetització digital, Actic I, Impressió 3D, Documentació administrativa de magatzem, Exel avançat o de Carretoner, entre d’altres. 

Fins el juny més de 130 persones han fet els cursos formatius de Cal Rapissa, del programa de Barris, Recull de Diputació de Barcelona en empresa i ocupació; i Fem Xarxa, Fem empresa. La mitjana de participants que troben feina és del 53%.

8 nous cursos al setembre

La formació ocupacional no s’atura a Olesa i després de l’estiu el Departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament continuarà amb noves formacions.

  • Crea i edita vídeos professionals per a les xarxes amb el teu mòbil
    L’activitat combina explicació teòrica amb la demostració en directe d’aplicacions de gravació i edició de vídeo mòbil i exercicis pràctics. Aquesta formació s’adreça a empreses i, en concret, personal directiu i persones autònomes i gestors de pimes com a responsables de les diferents àrees de gestió que vulguin comunicar la seva feina o promocionar els seus projectes a xarxes socials fent l’ús del vídeo.

    Dates: 18 i 26 de setembre.

  • Gestió comptable
    Confecció i elaboració de la comptabilitat, confecció i presentació telemàtica davant del Registre Mercantil dels llibres oficials de comptabilitat, assessorament de procediments comptable-administratius, gestió de venciments, seguiment i acompanyament d’auditories, conciliació de comptes bancaris, tancament d’exercicis, casos pràctics,...

    Dates: Del 4 al 28 de setembre.

  • Carretoner elevador
    Es tracta d’una formació teòrica i pràctica sobre els coneixements necessaris per obtenir el  carnet de carretó retràctil (tipus, conducció i manteniment de carretons elevadors, prevenció de riscos laborals...) S’adreça a persones que cerquen feina i treballador/es del sector logístic.

    Dates: del 2 al 5 d’octubre.

  • Aplicador de productes fitosanitaris
    Requisits bàsics per a una bona aplicació (elecció d’equips, manteniment de filtres, tubs..), calibratge (volum d’aplicació, cabal de la màquina, velocitat real d’avanç, amplària de treball, etc. Adreçat a persones del sector de la jardineria.

    Dates del 16 al 24 d’octubre

  • Instagram, linkedin i tiktok
    Les xarxes socials cada vegada són unes eines de cerca de feina més eficient. El curs ensenya com utilitzar-les de manera òptima.

    Dates: 7 i 8 de novembre

  • Fer una videopresentació per a millorar la teva candidatura
    El curs ensenya els elements necessaris per dissenyar una bona videopresentació i s’adreça a persones interessades en noves eines recerca de  feina i que hi necessitin millorar les seves possibilitats.

    Dates: 22 i 23 de novembre

  • Talent Skills
    Un curs pensat per a persones interessades en noves eines de recerca de feina i que necessiten millorar les seves possibilitats trobant les capacitats i competències pròpies per tal d’afrontar amb èxit diferents situacions a la vida, especialment les relacionades amb la recerca de feina.

    Dates: Del 15 al 30 de novembre

  • Vetllador/a escolar
    Mostra la tasca del/la vetllador/a, escola inclusiva, desenvolupament psicomotor dels infants, principals trastorns a les aules, estratègies d’intervenció en diferents trastorns i el treball en xarxa. És un curs online dirigit a persones que cerquen feina i treballadores (vetllador/a) que vulguin millorar la seva pràctica professional.

     Dates: 11, 13, 15, 18 i 20 de desembre

Tots els cursos son gratuïts i es fan en horari de matí de 9.30 h a 13.30 h. Les persones interessades poden  adreçar-se al Departament de Promoció Econòmica de l'Ajuntament d'Olesa, a l'edifici de Cal Rapissa (c/Ample, 25), al telf. 93 778 00 50 (extensió 3600) o al correu electrònic promocio@olesademontserrat.cat

 

Documents relacionats

Document