25/08/23

Les inscripcions als cursos de català de l'Oficina de Català d'Olesa comencen al setembre

Les proves de col·locació es podran sol·licitar a partir de l'1 de setembre i la formalització de la inscripció serà entre el 12 i el 15 setembre.

Image
Cartell dels cursos de català per al setembre de 2023

L'Oficina de Català d'Olesa ofereix, un any més, cursos de català de diferents nivells amb l'objectiu que tota la ciutadania tingui accés a l'aprenentatge del català, sigui oral o escrit. Fins divendres dia 15 de setembre es pot fer la inscripció general a l'oferta de cursos a través de la pàgina web www.cpnl.cat, on també es pot trobar tota la informació per tal de formalitzar la matrícula.

El Consorci per a la Normalització Lingüística organitza en tot el territori cursos de català per a les persones que volen aprendre a parlar en català amb fluïdesa i correcció i per a les que volen escriure’l adequadament. També ofereix cursos de perfeccionament per a les persones que l’han d’utilitzar de manera excel·lent. Per complementar l’oferta general, ofereix cursos per resoldre aspectes concrets de la llengua i cursos destinats a col·lectius específics. A Olesa de Montserrat, l'Oficina de Català es troba a Cal Rapissa, al carrer Ample número 25.

A partir de l'1 de setembre, es podran sol·licitar gratuïtament les proves de col·locació que permeten assignar cada alumne al curs més adequat d’acord amb el seu nivell. Aquestes proves es poden demanar en línia o presencialment a l'Oficina de Català d'Olesa a partir del dilluns 2 de setembre. Durant els dies 12 i 13 de setembre, s’obrirà el torn d’inscripció preferent per a l’alumnat matriculat a un curs durant els darrers dotze mesos, i els dies 14 i 15 de setembre, la matrícula s'obrirà al nou alumnat. Per formalitzar la inscripció, cal fer-ho en línia a través del web www.cpnl.cat/inscripcions/, on es pot trobar tota la informació referent als diferents nivells que s'ofereixen.

Els alumnes de tots els nivells poden optar a una reducció del 50 o el 70% de la matrícula. La podran sol·licitar les persones en situació de precarietat, pensionistes, membres de família monoparental o nombrosa, o bé que tinguin una discapacitat reconeguda igual o superior al 33%. D’altra banda, el CPNL manté la gratuïtat dels cursos inicial i bàsic per a donar formació a les persones amb menys coneixements de català, facilitant l’ús de la llengua a tota la ciutadania.

En cas de tenir algun dubte sobre els cursos o la manera de fer la inscripció, l'Oficina de Català d’Olesa disposa del correu electrònic olesa@cpnl.cat i, a partir de l’2 de setembre, també es poden fer consultes trucant al número de telèfon 677 256 442.