09/07/24

L'Ajuntament d'Olesa renova la zona de pícnic de l'Areny del Molí

Els treballs han consistit en la renovació i ampliació dels bancs i taules de la zona d'estada i la neteja i desbrossament de l'espai.

Image
Renovació de les taules de la zona de pícnic de l'Areny del Molí

Renovació de les taules de la zona de pícnic de l'Areny del Molí

L’espai de pícnic de l’Areny del Molí d’Olesa s’ha renovat amb la substitució i reubicació de les 16 taules a zones d’ombra. 

Aquesta àrea de lleure, al costat del riu Llobregat, té taules de pícnic i barbacoes d’ús públic i gratuït. Les 13 que es van instal·lar, de formigó armat, estaven molt malmeses i només s’han pogut mantenir 4. Ara s’han ampliat 11 taules noves més. El cost d’aquesta actuació ha estat de 9.746,21€. 

La setmana passada l’Ajuntament d’Olesa va fer els treballs de renovació i instal·lació del mobiliari. El cap del Departament de Medi Ambient, Martí Figueres, ha explicat que “fins ara hi havia taules de formigó armat que ja estaven en mal estat, que s’han retirat, i portat a un abocador autoritzat. S’han hagut de substituir perquè estaven ja destrossades per les inclemències del temps i per actes vandàlics”.

Audio file

Des de l’Ajuntament eés demana fer un ús cívic i responsable de l’espai i recollir tots els residus que es puguin generar. “És una zona allunyada del nucli urbà i de lliure accés i és molt complicat el control. Pateix problemes de vandalisme, de destrosses a la zona de barbacoa, on habitualment es fan botellots i abocaments de residus”, ha destacat Figueres.   L’incompliment de l’ordenança de soroll i civisme recull sancions que van dels 100€ fins a 1.500€. 

Audio file

Abans de la instal·lació del mobiliari, s’ha fet un treball previ de neteja i esbrossada de la zona de lleure per mantenir l’espai net i reduir el risc d’incendi. 

Aquesta és una zona inundable i l’ACA regula els seus usos. La zona amb barbacoes també està subjecta  al que decreti la Generalitat de Catalunya per risc d’incendi forestal. En cas d’activació del Pla Alfa se suspèn l’ús de les barbacoes a partir de l’activació del Nivell 2. Consulteu aquí el web del mapa de perill d’incendi

L’Ajuntament d’Olesa ha fet diferents actuacions per habilitar aquest espai natural al costat del riu Llobregat. L’Areny del Molí està inclòs en la zona PEIN (Pla d’espais d’interès natural)  Montserrat-Roques Blanques-Riu Llobregat, que abasta una estreta franja de ribera a l’entorn del riu. 

Documents relacionats