21/09/23

L'Ajuntament d'Olesa commemora el Dia Mundial de l'Alzheimer

Avui 21 de setembre, se celebra el Dia Mundial de l'Alzheimer i l’Ajuntament d’Olesa s’hi suma amb l'organització de diferents activitats i dona a conèixer la delegació d'Olesa de l'associació AFA Baix. 

Image
Pancarta amb motiu del Dia Mundial de l'Alzheimer

Avui 21 de setembre se celebra el Dia Mundial de l’Alzheimer i l’Ajuntament d’Olesa s’hi suma per donar a conèixer la malaltia i les seves conseqüències sociosanitàries, posar en valor a les persones afectades i a les seves famílies i buscar la implicació social. 

Per visibilitzar-ho, aquesta setmana l’Ajuntament té penjada una pancarta al balcó i aquest vespre s’il·luminarà de verd la Torre del Rellotge. A més, en col·laboració amb l’associació AFA Baix (Associació de Familiars de persones amb Alzheimer i altres demències del Baix Llobregat), també s’ha programat diferents activitats de caire formatiu i també sensibilitzador per donar a conèixer la delegació d'aquesta entitat a Olesa.

L'associació AFA Baix Llogregat fa 29 anys que hi treballa a la comarca per als afectats d’aquesta malaltia i les seves famílies i està fortament arrelada al territori amb equipaments com centres de dia i espais "Fem Memòria", grups de suport i tallers d'estimulació cognitiva, a més de donar suport i assessorament a malalts i familiars, com explica la presidenta, Mercè Rull.

Audio file

Ara la delegació d'AFA Baix-Olesa de Montserrat es vol implantar al municipi per atendre als afectats i familiars, com explica la seva representant, Montserrat Vergara.

Audio file

L’Alzheimer és una malaltia neurogenerativa progressiva on tant el pacient com la seva família ho pateixen i necessiten suport. Des de l'entitat es treballa per millorar la qualitat de vida dels malalts d’Alzheimer i les seves famílies des de diferents àmbits: oferint serveis per a familiars i persones malaltes, activitats de conscienciació i difusió de la problemàtica i tasques de representació davant l’Administració.

Audio file

Per tal de sensibilitzar a tota la societat sobre aquesta malaltia i també per a presentar l’entitat, aquesta tarda, a les 18h, la biblioteca Santa Oliva acull una xerrada que porta per títol “L’Alzheimer i altres demències: prevenció, tractament i recursos per la cura”. La conferència va a càrrec de Juan Carlos Cejudo, neuropsicòleg; i Marta Caballé, treballadora social de la unitat de deteriorament cognitiu i demències de l’Hospital de Sagrat Cor de Martorell; i Mercè Rull, president de AFA-Baix.

Audio file

Dimecres 4 d'octubre, es farà un taller d’estimulació cognitiva amb noves tecnologies. Serà a les 17.30 h. a la Biblioteca Santa Oliva. 

Manifest del Dia Mundial de l'Alzheimer 2023. AFA Baix-Olesa de Montserrat

 

 

 

 

Documents relacionats