04/07/23

L’Ajuntament d’Olesa organitza un casal de lleure durant el mes d'agost per a infants de 3 a 12 anys

“Un agost per jugar” és la nova proposta de la Xarxa Socioeducativa de la Infància i l’Adolescència – Pla Educatiu d’Entorn. Les inscripcions es poden fer fins el 15 de juliol. 

Image
Cartell del casal d'estiu d'agost "Un agost per jugar", organitzat per l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat

Aquest estiu, els infants d’Olesa de Montserrat que es quedin a la vila podran gaudir de tot un seguit d’activitats lúdiques gratuïtes repartides entre els mesos de juliol i agost. Les activitats engloben totes les franges d’edat, des dels nadons als adolescents, i segueixen l’objectiu marcat per la Xarxa Socioeducativa de la Infància i l’Adolescència – Pla Educatiu d’Entorn de proporcionar el benestar en diferents moments vitals de les famílies. Una de les novetats és “Un agost per jugar”, un casal que ofereix un programa d’activitats ben complet per a infants des d'I3 i 6è d’Educació Primària i que es desenvoluparà el mes d'agost

El casal es farà entre el 31 de juliol i el 25 d’agost, de dilluns a divendres de 9 a 13 h i amb la possibilitat d’acollir els infants fins a les 14 h per a aquelles famílies amb problemes de conciliació laboral. Es durà a terme a l’Escola Mare de Déu de Montserrat i ja s’han obert les inscripcions, que es tancaran el proper 15 de juliol, segons ha detallat Anna Gasset, tècnica de la Xarxa Socioeducativa de la Infància i l’Adolescència-Pla Educatiu d’Entorn. 

Audio file

Les inscripcions es poden fer a la pàgina web de la fundació Pere Tarrés.  Per fer-les cal registrar-s'hi.

Aquesta iniciativa es va plantejar a partir de les converses mantingudes amb les AFAs dels diferents centres educatius olesans. Anna Gasset ha comentat que “aquestes entitats tenen dificultats per poder organitzar casals d’estiu a l’agost, a causa de la falta de personal i usuaris, i des de l’Ajuntament es va decidir crear aquesta proposta”.

Audio file

Més activitats per a aquest estiu

La Xarxa Socioeducativa–PEE ha preparat altres activitats per a tot l'estiu, algunes de les quals s'iniciaran aquests dies i altres ja estan en marxa.

La propera activitat, que començarà el dijous 6 de juliol, és "Jocs al carrer", una proposta que torna per oferir una tarda de jocs de tota mena i per a totes les franges d'edat. Es durà a terme tots els dijous, de 18 a 20 h, a l'arbreda de darrere l'Ajuntament. 

Georgina Solanes, tècnica de la Xarxa Socioeducativa de la Infància i l'Adolescència – Pla Educatiu d'Entorn, ha detallat que "cada setmana hi haurà una temàtica principal que marcarà la tipologia dels jocs que s'oferiran".

Audio file

Una proposta que ja ha començat és el projecte “Ciència educativa”, una activitat de descoberta científica i des d’una perspectiva feminista. Solanes ha comentat que “s’experimenten diferents conceptes científics a l’hora que es posa en valor el paper de la dona al llarg de la història de la ciència”. Aquesta activitat es realitza tots els dilluns i els dimecres a la tarda, de les 17.30 a les 19.30 h, a l'edifici de Ca l’Oriol, i finalitzarà el 26 de juliol. Aquesta activitat està dirigida per la divulgadora científica i feminista Lutravioleta.

Audio file

L'altra activitat que ja ha començat és la tercera edició de "Dramàtics". Aquest és un taller destinat a adolescents d'entre 1r i 4t de l'ESO i se centra a treballar la gestió emocional a través del doblatge. Gasset ha destacat que "és una activitat que està funcionant molt bé i que està dinamitzada per l'actor professional Ignasi Campmany". Aquest taller es durà a terme cada tarda de dilluns a dijous fins al 13 de juliol.

Audio file

També s’ha iniciat “L’hora del conte” que es realitza conjuntament amb la Biblioteca Santa Oliva i s’emmarca en el Pla Lector Municipal d’Olesa. Enguany s’hi incorporen hores del conte dins els casals d’estiu per promocionar el gust per la lectura entre els joves i els infants. Per a la petita infància s’han organitzat lectures de contes per l’11, 17 i 20 de juliol a la biblioteca. Tot i que aquestes activitats solen omplir-se molt ràpidament per l’èxit que tenen, encara queden places per assistir-hi. Les inscripcions es poden fer a través del web de la Biblioteca Santa Oliva.

Audio file

Finalment, conjuntament amb el Departament de Joventut i el de Gènere, Feminismes i LGTBIQ+ de l’Ajuntament d’Olesa, a L’Escorxador es torna a celebrar el casal ”Estiu Jove”. Des de la Xarxa s’ha donat suport en la gestió i s’ha ajudat a trobar el finançament per fer-lo possible i per ampliar el nombre de places. Aquest projecte pretén donar una sortida lúdica i de lleure de qualitat per als adolescents a través de tallers i l’aprenentatge.  

Audio file

La Xarxa Socioeducativa de la Infància i l'Adolescència – Pla Educatiu d'Entorn és un espai de comunicació i relació dels agents vinculats a la infància, l’adolescència i les seves famílies per identificar col·lectivament les necessitats d’aquests, i generar respostes compartides aprofitant tots els recursos i agents disponibles.