Prèviament a l'obertura de tots els misteris, tradicionalment se celebra una misa en honor a aquestes imatges tradicionals. Des de fa uns anys, l'Esbart Olesà també s'encarrega de crear les espectaculars figures de la moixiganga.
Un dels actes principals per la Setmana Santa 2025 a Olesa és el concert de Diumenge de Rams, aquest any es farà a la llum de les espelmes a càrrec de la Coral Santa Maria dirigides per l'Eduard Vila i Perarnau que, a més, és el compositor de tota a música que es sonarà.
Un concert músic i poètic en que es llegiran i cantaran per primer cop tots els poemes, dedicats als misteris, del poeta olesà Miquel Guillamon.
Podeu adquirir les vostres entrades fins el dia 13 d'abril a la Plataforma Entrapolis a un preu de 12€ anticipades, i el mateix dia a taquilla a un preu de 15€.
La Bunji, és una coala que viu en un paratge únic: un bosc d’eucaliptus. Els coales tenen una activitat diària molt escassa, és per això que el tarannà de la nostra protagonista fa ballar el cap a la seva tribu. Quan tothom està dormint, ella vol jugar, descobrir, enfilar-se,… Per què no es comporta com la resta?
Però, de sobte, un fet inesperat farà trontollar el poblat i forçarà a la Bunji a allunyar-se de casa seva. Què passarà amb la petita coala? Veniu a descobrir-ho!
Un espectacle de teatre i titelles amb una escenografia sorprenent i dues intèrprets que a través de la narració, els diàlegs i algunes cançons, captivaran al públic des del primer moment al més pur estil de Festuc Teatre.
A través de les tombes bufa el vent és un documental de Marc Planagumà i Iris Scheider.
Sinopsi: El desembre de 1944, quan la Segona Guerra Mundial s’acostava al seu final, un grup de joves maquis va creuar la frontera amb un objectiu clar: acabar amb la dictadura franquista. Instal·lats en una masoveria abandonada de Sant Mateu de Bages, van ser delatats i capturats per la Guàrdia Civil. Nou d’ells van ser afusellats immediatament, i un desè, dies després.
Aquesta història, silenciada durant dècades, es recupera en un documental commovedor impulsat per l’Amical d'Antics Guerrillers de Catalunya i l'Ajuntament de Sant Mateu de Bages. El seu final tràgic es va esborrar dels llibres d’història, però no de la memòria col·lectiva.
Després de la projecció, l'Associació de Recreació Històrica del Montserratí ens oferirà un col·loqui per aprofundir en el paper dels maquis i la seva lluita per la llibertat.