Projectes fora de l'horari lectiu

Aprenem, descobrim i creixem més enllà de l'escola. 

Les polítiques educatives actuals volen promoure i potenciar l'oferta educativa fora de l'horari lectiu com a mesura universal per a pal·liar les desigualtats socials i per a garantir l'equitat educativa, així com anar consolidant la idea que tota la comunitat educa i que l'educació es dona en diferents espais i temps vitals. 

Per aquest motiu, des de la regidoria d'Ensenyament i Infància s'aposta per oferir una oferta d'activitats educatives més enllà de l'escola que potencïin diferents sabers i aprenentatges i que alhora pugui afavorir al benestar emocional. Per al seu desenvolupament és imprescindible el treball en xarxa entre els diferents agents del territori. 

 

Activitats d'estiu

Les vacances escolars d'estiu són una oportunitat per als infants i joves per a seguir aprenent i creixent, descobrir l'entorn i per a relacionar-se amb grups d'iguals. 

Aquestes han estat les activitats desenvolupades durant l'estiu de 2023 gràcies al finançament del Pla Educatiu d'Entorn i de la línia Temps per cures de la Generalitat de Catalunya. Hi han participat un total de 643 infants i joves.

  • Un estiu de ciència: Tallers de ciència per a infants de 3r i 4t d'Educació Primària per a descobrir, jugar i experimentar amb conceptes cièntífics i rescatar el paper de le dones i la participació d'aquestes. Realitzada els dilluns i dimecres de juliol, de 17.30 h a 19.30 h.
  • Dramàtics: Taller de gestió emocional per a joves de 1r a 4t d'ESO a través del doblatge. Mitjançant tècniques de dramatúrgia, jocs d'interpretació es realitzarà un treball per a l'autoconeixement i el contacte amb les emocions. Realitzada del 3 al 13 de juliol, de 17.30 h a 20.00 h.
  • Jocs al carrer: Activitat d'accés lliure que es desenvolupà al Parc Municipal, amb la voluntat d'obrir l'espai públic com a espai d'aprenentatge mitjançant propostes lúdiques de jocs cooperatius, d'estratègia, de festa o de memòria. Per a totes les famílies amb infants de 3 a 16 anys. 
  • L'hora del conte: Activitat en col·laboració amb la Biblioteca Santa Oliva per a la promoció del gust per la lectura. S'ofereixen Hores del conte per als casals d'estiu del municipi per a infants de 3 a 9 anys, així com hores del conte per a la Petita infància d'1 a 3 anys, en horari de tarda. 
  • Estiu Jove: Casal d'estiu per a joves de 1r a 4t de l'ESO on gaudeixen d'activitats culturals, de lleure, sortides, piscina d'estiu. Realitzada a l'Escorxador, espai jove municipal. Durant el mes de juliol. 
  • Un Agost per jugar: Activitats lúdiques en el marc del casal d'estiu, amb activitats de lleure, piscina, jocs i tallers. Per a infants de I3 a 6è d'Educació Primària, durant el mes d'agost, de 9.00h a 14.00h. 

Per al desenvolupament d'aquestes activitats s'ha comptat amb la participació i suport dels Departaments municipals de: Joventut; Serveis Socials; Ensenyament i infància; Gènere, feminismes i LGTBIQ+; Cultura; Esports; Espai Públic; Participació Ciutadana, Comunicació i la Biblioteca Santa Oliva.

A l'enllaç podeu consultar la infografia amb les activitats realitzades durant l'estiu de 2023: 

Infografia Activitats d'estiu 2023 - Oportunitats educatives més enllà de l'escola