Engega la 15a edició del Projecte Teu d'Olesa

Engega la 15a edició del Projecte Teu d'Olesa

Image
Acte de signatura de convenis de l’alumnat que forma part del Projecte Teu d’aquest curs 2022-23

Aquest dijous, l'Auditori de la Casa de Cultura ha acollit l’acte de signatura de convenis de l’alumnat que forma part del Projecte Teu d’aquest curs 2022-23.  Hi participen un total de 16 alumnes de 3r i 4t d'ESO de tres centres educatius d'Olesa, les seves famílies i l'Ajuntament d'Olesa.

Aconseguir l’èxit escolar, que l’alumnat vulgui continuar els seus estudis i conèixer el món laboral són alguns dels objectius del Projecte TEU que desenvolupa, des de fa anys, l’Ajuntament d’Olesa conjuntament amb el departament d’Ensenyament de la Generalitat i els centres de secundària del municipi. Un projecte que ja porta 15 anys de funcionament amb un balanç molt positiu, com ha destacat la regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament d'Olesa, Lourdes Vallès, que ha sigut l’encarregada de donar la benvinguda a les persones assistents. "A vegades el sistema educatiu té les seves mancances i a vegades no arriba a connecar i il·lusionar amb l'alumnat i amb unformat diferents, el Projecte TEU ajuda a connectar amb l'alumnat i a motivar-los i la veritat és que funciona molt bé. Va començar fa 15 anys amb un únic centre educatiu fins arribar fa 4 anys a tots els centres educatius d'Olesa i 23 alumnes" ha dit Vallès.

Amb aquest programa educatiu els alumnes de 3r i 4t d’ESO desenvolupen algunes hores del seu horari lectiu fora del centre, concretament a diferents departaments de l’Ajuntament, centres educatius (llars d’infants i escoles de primària) i a empreses privades. Es tracta d'una educació més vivencial que es complementa amb els seus estudis, "és una gran oportunitat de creìxer i complimentar els estudis d'una manera més vivencial, personalitzada i adequada a la situació personal de cadasqú i d'obrir les escoles al món", ha destacat Lídia Carranza, directora de l’Escola Daina-Isard i representant dels centres educatius participants i coordinadors del projecte.

La cap del departament d’Ensenyament, Iolanda Balcells, també ha destacat aquests 15 anys de trajectòria del projecte "que és una oportunitat per l’alumnat que hi participa per assolir l’ESO i trobar una professió que els motivi a continuar formant-se, és una oportunitat molt important per fer un aprenentatge en l'àmbit personal i professional i conèixer què els agrada i motiva i adquirir responsabilitats".

Tot seguit, alumnat, famílies, centres de secundària, centres col·laboradors i l’alcalde d’Olesa, Miquel Riera, han signat el conveni de col·laboració.

Finalment, per cloure l’acte, l’alcalde d’Olesa ha adreçat unes paraules a totes les persones assistents, i ha animat a l’alumnat a aprofitar l’oportunitat per aprendre a treballar en equip i la formació continuada "en un món canviant estan sortin noves professions dia a dia, i la formació és al llarg de la vida, per tant cal tenir predisposició a estar sempre aprenent i és indispensable saber la importància de treballar en equip, de cooperar i col·laborar". 

Al projecte TEU 2022-23 participen tres centres educatius: l’Institut Creu de Saba, l’Institut Daniel Blanxart i Pedrals, i l’Escola Daina-Isard, i hi col·laboren, l’Escola Mare de Déu de Montserrat, l’Escola Sant Bernat, la llars d’Infants La Baldufa, l’Escola Bressol Roda-Roda, i les empreses Perruqueria Àfrica Oliveras, Perruqueria Lali, Saló Daniel Alcaran i l’Eurotaller REMM Guitart on l’alumnat farà les pràctiques. Alguns alumnes també col·laboraran a departaments municipals com Esports i Gestió de l’Espai Públic i Equipaments.