Entitats i associacions
Entitats juvenils

Agrupament Escolta i Guia Sant Bernat de Claravall (CAU)

L’Agrupament Escolta i Guia Sant Bernat de Claravall, el Cau d’Olesa de Montserrat, és una entitat d’educació en el lleure fundada l’any 1954, amb 70 anys d’història. Els podeu trobar a la Plaça Nova d’Olesa de Montserrat.

Actualment conten amb una vintena de caps i quel·les i més de 100 infants i joves repartits en cinc branques: Castors i Llúdrigues, Llops i Daines, Ràngers i Noies Guia, Pioners i Caravel·les i Trucs. Pertanyen a la Demarcació del Baix Llobregat/Garraf/Alt Penedès, dins de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, juntament amb altres agrupaments d’arreu del territori.

L’Agrupament és el punt de referència educativa del moviment escolta, l’espai on els nois, les noies, els caps i les quel·les es troben cada setmana i aprenen a participar, a compartir, a comunicar-se, a consensuar i tirar endavant projectes en petit grup com a forma de potenciar la seva individualitat.

Els nois i noies de cada unitat es troben setmanalment al cau, els dissabtes de 5 a 7 de la tarda. En aquest espai es fan xerrades, tallers, jocs i altres activitats educatives. L’altre gran espai de trobada són les sortides de caps de setmana, un cop al mes, i els campaments i travesses, per Setmana Santa i a l’estiu, on els infants i els joves fan excursions, raids, projectes, juguen i gaudeixen de l’entorn tot aprenent a valorar-lo i a respectar-lo.

Adreça:

Plaça Nova, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Espanya

Telèfon: 644 41 40 63 / 649 57 68 38
Adreça electrònica: santbernat@escoltesiguies.cat