Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

El dimarts 15 de gener s'aplicaran els canvis en la línia de Monbús per les imminents obres de l'avinguda Francesc Macià11/1/2019

El tram d’avinguda Francesc Macià afectat per les obres és el comprès entre el carrers Mallorca i Jacint Verdaguer, així com els laterals del Mercat Municipal.Les obres de remodelació de l’avinguda Francesc Macià arrencaran a finals d’aquest mes de gener, un cop s’hagin enllestits els treballs previs de preparació d’una obra que comportarà un seguit de modificacions al trànsit viari, tant pel que fa als vehicles privats com als serveis de bus de les diferents línies que operen a Olesa. Les modificacions en les línies de Transports Generals d’Olesa (TGO) ja van arrencar dilluns passat, 7 de gener, i que en el cas de la línia Olesa-Barcelona que opera Monbús els canvis es produiran a partir del dimarts, 15 de gener. Per tenir informada la ciutadania, l’Ajuntament ha elaborat un díptic informatiu que es repartirà per totes les llars (i que també es pot trobar enllaçat a aquesta informació). L’Ajuntament també ha fet una reunió informativa amb els comerços directament afectats per les obres.

 

El regidor d’Obres i Edificació, Miquel Riera, ha destacat que, precisament per les afectacions que comporta l’obra de remodelació de l’avinguda Francesc Macià, l’ajuntament no ha volgut engegar els treballs fins que les obres de cobriment de la riera de Can Carreras estiguessin enllestides i fins haver fet les corresponents tasques de senyalització per les afectacions. Per aquesta raó es calcula que les obres no estaran ben bé en marxa fins a finals de mes.

 

El tram d’avinguda Francesc Macià afectat per les obres és el comprès entre el carrers Mallorca i Jacint Verdaguer, així com els laterals del Mercat Municipal. En tot aquest tram afectat, i només en aquest tram de l’avinguda, s’anul·la un dels sentits de circulació, i queda només obert el sentit en direcció als Closos. En la resta de l’avinguda es manté els dos sentits de la circulació.

 

Com que en una part de l’avinguda, en sentit a la carretera BV-1201 (carretera de les Carpes), no es podrà circular, el trànsit de vehicles es podrà repartir en diferents itineraris alternatius d’accés a la zona de l’Eixample.

 

Les obres també provoquen canvis d’itineraris en el Transport Públic Col·lectiu (TPC). En el cas de les línies que opera Transports Generals d’Olesa (TGO) els canvis ja s’han començat a aplicar aquest passat dilluns, 7 de gener. En el cas de la línia Olesa-Barcelona, que opera Monbús, els canvis s’aplicaran a partir del dimarts 15 de gener.

 

Aquests són els canvis en les línies que opera Transports Generals d’Olesa (des del 7 de gener).

Transports Generals d’Olesa (TGO) té quatre línies operant a Olesa de Montserrat que es veuen afectades, principalment perquè la parada de bus que hi ha a la Plaça de l’Oli (per l’avinguda Francesc Macià) per a les línies M1 (Olesa-Terrassa-Bellaterra), M2 (bus urbà) i M4 (Olesa-Santa maria de Vilalba-Martorell) queda inclosa en la zona d’afectació per obres. En ser aquest tram sentit únic de circulació en direcció als Closos, aquesta parada només es farà servir per a descarregar passatgers de les diferents línies de TGO. La càrrega dels passatgers es fa a la nova parada creada al carrer Anselm Clavé, 109 (just davant la secretaria de La Passió).

 

Pel que fa a la línia M3 (Olesa-Esparreguera) s’anul·la la parada ubicada a la rotonda d’entrada a la carretera de les Carpes. Per tant, aquesta línia inicia i finalitza el seu recorregut a la parada ubicada a l’estació de FGC d’Olesa.

 

I a partir del dimarts 15 de gener els canvis afecten també la línia Olesa-Barcelona que opera Monbús, que canviarà el seu itinerari durant les obres, així com també la ubicació de les parades.

 

Pel que fa a les parades, la que està ubicada a la rotonda dels Closos es trasllada al primer quart de rotonda (al cantó del pàrquing del Maxi DIA), i la ubicada a la Plaça Catalunya s’anul·la i es trasllada al carrer Colon, en el tram comprès entre els carrers Mallorca i Alfons Sala.

Quant als itineraris, en els viatges en direcció a Barcelona, i des de la seva entrada pels Closos, el bus transitarà pel carrer Colon per baixar per Passeig del Progrés.

 

Miquel Riera ha destacat que l’ajuntament és conscient que conductors i usuaris del transport públic hauran d’acostumar-se als canvis, donat que l’avinguda Francesc Macià és un eix viari molt important. Per aquesta raó ha recomanat que, si és possible, s’intenti evitar agafar el cotxe privat per travessar la zona d’obres. També ha remarcat que no s’aixecarà el carrer fins que no estigui enllestida tota la nova senyalització i fets els avisos pertinents. Segons Riera, la primera fase de l’obra serà la més llarga, ja que afecta les dues places (plaça Catalunya i plaça de l’Oli), els carrers laterals de la plaça Catalunya i el canvi del clavegueram.

 

Un projecte ambiciós de prop d’1,4 milions d’euros

El projecte fa una distribució asimètrica de l’espai de l’avinguda, que té 12 metres d’amplada, destinant sis metres per als dos carrils de circulació i sis metres més per a les voreres. En el cas de les voreres, les de la banda sud tindran dos metres d’ampla, i les de l’altra banda, quatre metres, amb prou espai per a una franja d’arbrat. Aquesta distribució asimètrica també permetrà encabir al llarg de l’avinguda grups de contenidors i les parades d’autobusos. En aquest darrer cas, continuarà havent-hi dues parades, però es separaran una mica de l’àmbit de les dues places, on són a tocar actualment.

 

La transició entre la plaça Catalunya i la plaça de l’Oli també tindrà una continuïtat gràcies a l’arbrat, i s’obriran més a l’avinguda gràcies als trams de paviment de plataforma única. El paviment també simularà ser de llamborda per donar-li un caire més de passeig. 

 

La fisonomia de la plaça de Catalunya també canviarà força. Així, s’eliminarà el talús que actualment fa de barrera entre la plaça i l’avinguda Francesc Macià, així com les baranes  metàl·liques lateral. També s’eliminaran les actuals sortides del pàrquing subterrani que donen directament a l’avinguda, i que a causa de la poca amplada actual de la vorera representen un perill. Totes les sortides es traslladaran a la banda de façana del mercat municipal. A més, al perímetre de la plaça es col·locarà una pèrgola verda per donar continuïtat a l’espai, i crear zones d’ombra.

 

El regidor d’Obres i Edificació ha indicat que aquesta primera fase de l’obra en principi estarà enllestida al juny, per tal que la plaça Catalunya estigui disponible per la Festa Major. La resta dels treballs s’allargaran al llarg de tot l’estiu i fins a l’inici de la tardor.

 

Davant qualsevol dubte sobre els canvis circulatoris i en les línies de transport públic arran les obres a l’avinguda Francesc Macià es poden adreçar a la Policia Local (93 778 31 31) o bé a l’OAC de l’Ajuntament, amb qui poden contactar també a través de les xarxes socials Facebook i Twitter.

 


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional