Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Més de 700 persones van participar durant el 2018 en les sortides guiades de cap de setmana organitzades pel departament de Medi Ambient9/1/2019

L’any 2015 el departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Olesa va assumir el repte de promoure el coneixement de l’entorn natural local a través de dos eixos: l’organització d’excursions temàtiques i específiques (sortides guiades de cap de setmana, caminades setmanals i saludables dins el projecte “Fem Salut, Olesa!” i sortides inclusives amb la cadira Joëlette) i la participació en campanyes mediambientals.Més de 700 persones van participar durant el 2018 les sortides guiades de cap de setmana organitzades pel departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Olesa. En total, durant el 2018 es van fer 39 sortides, que van tenir una assistència de 721 persones, que van poder gaudir d’excursions de temàtica diversa com ara sortides de descoberta de l’entorn natural, de conscienciació ambiental, lúdiques i d’aventura i també d’altres que ja s’han establert com a activitats tradicionals, com ara l’observació de la pluja d’estels fugaços que es fa a l’agost o bé la marxa a peu al Monestir de Montserrat per commemorar el Dia Internacional de les Muntanyes. Des del departament de Medi Ambient es fa una valoració molt positiva de la bona resposta a aquestes sortides, que tenen com a objectiu donar a conèixer l’entorn natural d’Olesa de Montserrat.

 

L’any 2015 el departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Olesa va assumir el repte de promoure el coneixement de l’entorn natural local a través de dos eixos: l’organització d’excursions temàtiques i específiques (sortides guiades de cap de setmana, caminades setmanals i saludables dins el projecte “Fem Salut, Olesa!” i sortides inclusives amb la cadira Joëlette) i la participació en campanyes mediambientals.

 

Des del 2015, s’han realitzat més de 150 excursions guiades per l’entorn natural i de diferent temàtica, amb una participació total acumulada de més de 4.000 inscripcions i una mitjana de 28 persones per cada activitat. Segons Joan Soler, aquestes xifres mostren una valoració molt positiva per la tasca que es realitza.

 

El departament de Medi Ambient també promou la recuperació d’activitats tradicionals que amb el pas del temps s’havien deixat de fer i que tornen a tenir molt bona acceptació, com ara l’excursió a l’ermita de Sant Jaume al mes de juliol per revifar l’aplec per la festivitat de Sant Jaume, o bé l’excursió fins la Puda de Montserrat el Divendres Sant per anar a buscar farigola. A més, des del departament de Medi Ambient es vol ampliar mica en mica augmenta l’oferta d’activitats i per aquest 2019 ja han anunciat que s’implementaran millores i noves propostes per gaudir de l’entorn natural d’Olesa.

 

A banda de les activitats guiades en cap de setmana, el departament també s’encarrega de coordinar i dirigir, gràcies a una persona especialitzada, les caminades saludables dels dimarts i dijous incloses dins el projecte “Fem Salut, Olesa!”, així com també les sortides inclusives que es realitzen cada tercer dissabte de mes amb la cadira Joëlette. La primera sortida inclusiva d’aquest 2019 serà el dissabte 19 de gener, i anirà fins al bosc de les Pujades i l’areny de can Singla.

 

D’altra banda, el departament de Medi Ambient també s’encarrega de preparar diferents campanyes mediambientals en motiu de cites com ara la Setmana de la Natura, la Setmana Sense Soroll, la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura o bé la Setmana de la Prevenció de Residus. Precisament, i en motiu del Dia Mundial de l’Educació Ambiental, s’ha preparat per al diumenge 27 de gener una excursió i debat per l’entorn de Can Llimona. La primera caminada d’aquest 2019, però, serà aquest diumenge, 13 de gener, amb una sortida de descoberta del forn de calç de la Roureda i l’antiga explotació de guix del Puig Cendrós.

 

Totes les persones interessades que vulguin rebre informació sobre les activitats i els altres esdeveniments al medi natural organitzades per l’Ajuntament es poden subscriure al butlletí setmanal que s’envia per correu electrònic fent la sol·licitud al correu rutes@olesademontserrat.cat o bé adreçar-se a la recepció de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat.


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional