Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

La prova de sirenes per avís de risc químic s'ha fet "amb normalitat" a Olesa8/11/2018

Segons ha informat la Policia Local, a Olesa de Montserrat durant la prova no s'ha detectat cap incidència destacable. Des del cos s'ha fet un seguiment actiu d'aquesta prova de sirenes i s'ha contactat amb grups vulnerables com escoles, residències i centres de salut com el CAP.  Arreu de Catalunya hi ha 86 sirenes instal·lades amb la finalitat d’alertar la població d’un accident químic.Aquest matí s’ha dut a terme una nova prova de sirenes per risc químic a Olesa de Montserrat. De fet, Protecció Civil de la Generalitat ha provat el funcionament de les sirenes del municipi i dels altres 37 municipis que hi participen. La sirena amb el to d’alarma s’ha activat a les 10 del matí. El to de fi de l’alerta s’activava 10 minuts després. Segons ha informat la Policia Local, a Olesa de Montserrat la prova s'ha fet "amb normalitat" i no s'ha detectat cap incidència destacable. Des del cos s'ha fet un seguiment actiu d'aquesta prova de sirenes i s'ha contactat amb grups vulnerables com escoles, residències i centres de salut com el CAP. En pràcticament tots els casos, les sirenes s'han sentit amb normalitat. L'Escola Josep Ferrà i Esteva, ha aprofitat l'ocasió per fer un simulacre de confinament. 

 

Arreu de Catalunya hi ha 86 sirenes instal·lades amb la finalitat d’alertar la població d’un accident químic. L’alarma o so d’alerta consta de tres senyals ondulants d’un minut de durada separats per silencis de cinc segons. Per saber que ja ha finalitzat el risc químic la població sentirà el so de final d’alerta, un senyal continu de 30 segons de durada.

 

Aquesta prova, que es realitza dos cops l’any, serveix per comprovar el funcionament de les sirenes (si sonen bé i la zona en què es pot escoltar bé el so, ja que pot variar en funció del vent i altres factors) i també per familiaritzar la ciutadania amb el so d’avís de risc químic i els consells a seguir en cas d’accident real.

 

Durant la prova, Protecció Civil de la Generalitat ha fet un enviament de missatges massius a través de l’aplicació per a mòbil gencat.mobi/pcivil per avisar a la ciutadania subscrita a aquest canal de l’activació de la sirena de cada zona, tal com es faria en el cas d’un accident químic real. A més, el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT de Protecció Civil ha enviat un SMS a les persones sordes que viuen en zona de risc químic amb la finalitat d’ajustar els avisos a la seva discapacitat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  • Twitter
  • Facebook
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional Logo Infoparticipa 2017