Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Olesa reivindica l’envelliment actiu amb La Tardor de la Gent Gran4/10/2018

Un dels actes centrals és la tradicional Marxa de la Gent Gran que enguany ha celebrat la seva vintena edició i que ha tingut lloc aquest dijous al matí, amb l’assistència d’una vuitantena de persones.La regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat i diferents entitats socials del municipi han organitzat entre l’octubre i el mes de desembre un seguit d’activitats adreçades específicament a la gent gran. La Tardor de la Gent Gran i la gran marxa celebrada aquest dijous volen commemorar el Dia Internacional de la Gent Gran, que l’ONU va fixar l’any 1990 amb l’objectiu de reflexionar sobre els reptes socials i polítics que suposa el creixent envelliment demogràfic i vetllar per una vellesa digna i segura. La voluntat és la de difondre una imatge més positiva de l’envelliment, i fer un reconeixement al paper social que desenvolupa la gent gran, sobretot en la cura de la família.

 

A Olesa de Montserrat, la celebració del Dia Internacional de la Gent Gran ha evolucionat i cada any s’ha anat ampliant fins arribar al format actual, amb activitats organitzades per als mesos d’octubre, novembre i desembre. S’han preparat activitats lúdiques, xerrades informatives i tallers.

 

El tret de sortida ha estat, aquest dijous al matí, la XX Marxa de la Gent Gran. Més d’una vuitantena de persones han participat en la marxa, que ha partit de la plaça de Fèlix Figueras i Aragay, i ha consistit en una ruta urbana apta per a tothom que ha finalitzat al Centre Cívic Sant Bernat, on s’ha ofert un esmorzar saludable. També s’ha llegit un manifest unitari de tot el Baix Llobregat, que ha volgut reivindicar la importància de les persones grans i posar en valor la seva contribució a la societat, tot reivindicant el dret a envellir d’una manera digna, autònoma i lliure. Per aquest motiu, una de les mesures que proposa el text és que s’aprovi una llei específica per a la Llei Gran que reculli les necessitats de tot el col·lectiu.

 

El manifest també ha fet referència a dos dels principals problemes actuals de la gent gran: la desigualtat i la soledat. En aquest punt, el text remarcava la necessitat de tenir un bon sistema públic de pensions i que aquestes siguin dignes per garantir un bon envelliment. El manifest ha estat llegit pel regidor i portaveu municipal, Jordi Martínez, i dues participants a l’activitat: Sara Valls i Rossi Hita.

 

Pel que fa a la resta d’activitats, el 9 d’octubre es farà una dinamització de l’espai lúdic de gent gran que hi ha a Cal Mané, i també es faran xerrades sobre envelliment saludable organitzades per l’Associació de Voluntaris i el CAP a través de les entitats veïnals. També s’han organitzat dues sessions del taller de risoteràpia, arran la bona acceptació que ha tingut la proposta en altres edicions.

 

Dins del Mes de la Gent Gran també hi ha xerrades com la de “Consells per cuidar la nostra salut mental” el 16 d’octubre, o la del dia 23 sota el títol “Com puc millorar la meva salut?”. També es farà el tradicional concurs de poesia i l’homenatge a la gent gran centenària que organitza l’Associació de Voluntaris d’Olesa.  Altres activitats són sessions de ioga, pintura, informàtica, ball en línia i gimnàstica.

 

Podeu consultar el llibret d'activitats de la Tardor de la Gent Gran als documents adjunts.


  • Twitter
  • Facebook
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional Logo Infoparticipa 2017