Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

La Brigada Municipal continua treballant per solucionar les afectacions de la forta tempesta d'aquest dimecres13/9/2018

Tot i que les principals afectacions ja han estat resoltes, encara es treballa en incidències puntuals de l’enllumenat públic o el restabliment de les línies telefòniques de l’Ajuntament i la Policia Local.La Brigada Municipal continua treballant intensament aquest dijous per resoldre les afectacions provocades pel fort aiguat que va descarregar aquest dimecres fins a 43 litres per metre quadrat en poca estona. Les principals incidències ja han estat resoltes, com ara la retirada de fang i pedres d'alguns carrers i accessos que van quedar inundats, retirada d’arbres caiguts a la via pública, baixos d’edificis anegats i restabliment en general de l’enllumenat públic que va quedar afectat. Aquest dijous al matí, però, encara es treballava en solucionar algunes incidències que van patir diferents edificis municipals, sobretot goteres i filtracions d'aigua, i afectacions en l'enllumenat. També s'està treballant en el restabliment de les línies telefòniques de l'Ajuntament i la Policia Local, que van quedar afectades a causa de la caiguda d'un llamp a l'edifici de l'Ajuntament. Des de la Brigada Municipal i la Policia Local s'està fent seguiment i balanç de totes les incidències detectades al municipi per avaluar els danys i solucionar tots els problemes detectats. 


Les afectacions més importants es van produir pel desbordament de la xarxa de clavegueram, que no va poder absorbir tanta quantitat d’aigua en tant poc temps. Miquel Carreño, cap de la Brigada Municipal, ha explicat que el fet que caigués tanta aigua va col·lapsar la xarxa de clavegueram i va provocar nombroses incidències, sobretot pel fet que a molts punts d'Olesa encara no hi ha un sistema separat d’aigües residuals i d’aigües fluvials. Per aquesta raó, en caure tanta aigua en poc temps, aquesta aigua no es va poder absorbir i es van anegar baixos. Carreño hi ha afegit que mica en mica s'està instal·lant un sistema separat de clavegueram per a aigües residuals i pluvials, a mesura que es van urbanitzant de nou alguns carrers.

 

La gran quantitat d’aigua caiguda va col·lapsar diferents carrers com el carrer Priorat o Vall d’Aran, ja que són carrers amb forta pendent que acabaven recollint les aigües, sorra i grava que baixaven de la part alta d'Olesa. En aquests punts, aquest dijous al matí encara s’estava fent tasques de neteja, tant per part de la Brigada Municipal com d'una empresa especialitzada. La força de l'aigua també va fer saltar diverses tapes del clavegueram, que van haver de ser recol·locades. 

 

Aquest dijous al matí la Brigada Municipal també continuava treballant en la retirada de branques i fulles caigut en diferents punts del municipi, i revisant arbres que han quedat malmesos per veure si és necessari retirar-los. Dimecres, durant la tarda i nit ja hi van estar treballant Policia Local i Bombers de la Generalitat. Bombers va rebre més d’una desena d’avisos per arbres caiguts a causa del vent. Una branca va obstaculitzar el trànsit al carrer Mallorca, al carrer Ferrocarrils Catalans, al Barri de Sant Bernat i a la carretera C-55. També es va tallar l’accés de la carretera que uneix Sant Bernat amb la Puda on va caure un plataner de dimensions considerables que va tallar la carretera.  

L'aiguat caigut va provocar diferents afectacions a la xarxa viària local. El pas inferior del pont dels Ferrocarrils de la Generalitat a l'entrada d'Olesa per la carretera C-1414 va quedar completament inundat, i la Policia Local va haver de rescatar un conductor que, malgrat els senyals d’alerta, va intentar circular pel vial. Un altre punt que va quedar inundat va ser el pas del pont de la C-55 d'accés cap al barri de la Flora que es va inundar a causa del desguàs de la via dels FGC, col·lapsada completament.

 

A part del fort aiguat, la tempesta elèctrica també va causar importants afectacions en l'enllumenat públic i algunes zones d'Olesa van quedar mig a les fosques com és el cas de la part sud de l’Eixample, la part sud del barri de Les Planes o una zona del casc antic. Dimecres a la tarda ja es va treballar per anar restablint el servei i avui ja no hi havia cap carrer a les fosques, només alguna afectació puntual d’alguns fanals com és el cas del carrer Garraf o la plaça Catalunya.

 

Pel que fa a l'entrada d'aigua a diversos immobles, els Bombers de la Generalitat van haver de fer sortides a diverses cases del carrer de Miquel Coll i Alentorn, del passeig del Progrés, a baixos del carrer Metge Carreras i al Pavelló Municipal Salvador Boada a causa de goteres i filtracions. alguns baixos de la riera de Can Carreras també van patir l'entrada d'aigua, però afortunadament, l'avançat estat de les obres de canalització de la riera van impedir que les incidències fossis especialment greus.

 

També hi va haver afectacions per l’entrada d’aigua a diversos edificis municipals com és el cas del pavelló Salvador Boada i la pista annexa, el Mercat Municipal o al pavelló Sant Bernat. En aquest darrer cas, el cap de la Brigada Municipal ha apuntat que s'analitzarà per quin punt va entrar l'aigua, donat que és un edifici relativament nou. també va entrar aigua al pavelló municipal de bàsquet.

 

La caiguda d'un llamp a l'edifici de l'Ajuntament també va provocar afectacions a les línies telefòniques de l'Ajuntament i la Policia Local, així com a la xarxa municipal que encara aquest matí no s’havia pogut restablir. Des de la Policia Local informen que, fins que no tornin a funcionar les línies telefòniques, davant de qualsevol emergència es truqui al 112.

 

Els ciutadans i ciutadanes que també vulguin comunicar incidències a causa de la tempesta de pluja i vent d'aquest dimecres a la tarda ho poden fer a través de l'aplicació Línia Verda.

 

 


  • Twitter
  • Facebook
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional Logo Infoparticipa 2017