Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

La forta tempesta de pluja i vent provoca nombroses incidències a Olesa12/9/2018

En una hora i mitja han caigut al municipi fins a 43 litres per metre quadrat. Les principals incidències han estat inundacions de diversos carrers i accessos, baixos anegats, goteres en diferents equipaments municipals i arbres caiguts, així com incidències en l'enllumenat municipal i les línies telefòniques d'Ajuntament i Policia Local.La forta tempesta de pluja i vent d'aquest dimecres a la tarda ha afectat de ple Olesa de Montserrat, que ha vist com en una hora i mitja han caigut al municipi fins a 43 litres per metre quadrat. Les principals incidències han estat  inundacions de diversos carrers i accessos, baixos anegats, goteres en diferents equipaments municipals i arbres caiguts. La caiguda d'un llamp a l'edifici de l'Ajuntament també ha provocat afectacions a la xarxa informàtica municipal i a les línies telefòniques de l'Ajuntament i la Policia Lofl, que no funcionen. Des de la Policia Local informen que, davant qualsevol emergència, la ciutadania truqui al 112. 
 
Durant tota la tarda hi han estat treballant en les afectacions pels aiguats la Birgada Municipal, Policia Local i Bombers de la Generalitat. Concretament, Bombers ha rebut diversos avisos per arbres caiguts a causa del vent. Una branca ha obstaculitzat el trànsit durant diversos minuts al carrer Mallorca; un arbre ha caigut davant el bloc número 1 del Grup Santa Oliva; un altre ha caigut a la carretera que uneix Sant Bernat amb la Puda (que ha quedat tallada fins que els Bombers han retirat l'arbres), i dos més al carrer Ferrocarrils Cagtalans i la C-55. També han caigut diverses branques damunt uns cotxes davant l'edifici de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil, provocant danys als vehicles. 
 
A més d'aquestes afectacions causades sobretot pel fort vent, l'aiguat que ha caigut també ha provocat diferents afectacions a la xarxa viària local. El pas inferior del pont dels Ferrocarrils de la Generalitat a l'entrada d'Olesa per la carretera C-1414 ha quedat completament inundat, i la Policia Local ha hagut de rescatar un conductor que, malgrat els senyals que alerten que és un pas inundable, ha intentat circular pel vial. La Policia Local d'Olesa insisteix que, davant un episodi de pluja i vent com el d'aquesta tarda, cal ser prudents i no circular per carrers per on baixi molta aigua o on s'alerti de zona inundable.
 
Un altre punt que ha quedat anegat ha estat el pas del pont de la C-55 d'accés cap al barri de la Flora, que encara resta tallat. Segons ha informat la Policia Local, el pas s'ha inundat a causa del desguàs de la via dels FGC, que s'ha col·lapsat completament.
 
Pel que fa a l'entrada d'aigua a diversos immobles, els Bombers de la Generalitat han hagut de realitzar sortides a diverses cases del carrer de Miquel Coll i Alentorn, del passeig del Progrés, a baixos del carrer Metge Carreras i al Pavelló Municipal Sant Bernat a causa de goteres i petites filtracions. Altres edificis i equipaments municipals, com la pista anexa al pavelló Salvador Boada i l'edifici de l'Ajuntament també han patit l'entrada d'aigua. D'altra banda, també ha entrat aigua en alguns baixos i cases de la Riera de Can Carreras, a causa del sobreeiximent dels desguassos de les canalitzacions provisionals del carrer, que està en obres. 
 
La forta pluja també l'aigua hagi baixat amb força per alguns carrers amb pendent, com ara Vall d'Aran i Priorat. La força de l'aigua fins i tot ha fet saltar diverses tapes del clavegueram, que han hagut de ser recol·locades pels Bombers, la Brigada Municipal i la Policia Local.
 
D'altra banda, la tempesta elèctrica també ha provocat importants afectacions en l'enllumenat públic i algunes zones d'Olesa han quedat mig a les fosques. La Brigada Municipal està treballant per anar restablint el servei. La caiguda d'un llamp a l'edifici de l'Ajuntament també ha provocat afectacions a les línies telefòniques de l'Ajuntament i la Policia Local, així com a la xarxa municipal. Des de la Policia Local informen que, mentre no funcionin les línies telèfoniques, davant qualsevol emergència cal trucar al 112.
 
Des de la Brigada Municipal i la Policia Local s'està fent seguiment i balanç de totes les incidències detectades al municipi per avaluar els danys i actuar-hi al més avist possible per solucionar aquestes incidències.

  • Twitter
  • Facebook
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional Logo Infoparticipa 2017