Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

L'arxiu municipal començarà el procés de digitalització de documents aquest setembre7/8/2018

El primer que es digitalitzarà serà el fons fotogràfic que està format per unes 25.000 fotografies i després es continuarà pels llibres d'actes municipals. L'objectiu és digitalitzar tot el fons històric però es començarà pels documents que més es consulten.El responsable de l'arxiu municipal d'Olesa de Montserrat, Antoni Pérez, ha explicat que amb el mes de setembre començarà la digitalització del fons documental de l'arxiu històric, procés que facilitarà en bona mesura la consulta de tota aquesta documentació. Per dur a terme la digitalització, l'Ajuntament d'Olesa ha adquirit recentment tres escàners de diferents mides per tal de fer les captures de tots els tipus de documents arxivats. 

 

El procés de digitalització de documents són els passos mitjançant els quals els registres físics, text o imatges, es converteixen en formats digitals i consta de tres fases: la captura amb escàner del document físic, la indexació de la informació extreta del document i l'emmagatzematge del document i la informació associada per a una posterior recerca. És per aquest motiu que, tal i com ha explicat Antoni Pérez, és un "procés lent" i s'anirà fent per fases. El primer que es digitalitzarà serà el fons fotogràfic que compta amb més de 25.000 fotografies i després es continuarà amb els llibres d'actes municipals perquè són els documents "que tenen més consultes".

 

 

El responsable de l'arxiu municipal ha destacat que a més de la digitalització de les fotografies també s'ha adquirit un escàner específic per tal de digitalitzar els negatius i que, aquest primer pas, servirà per garantir la conservació de totes les imatges ja que hi ha material fotogràfic que va perdent qualitat amb el pas dels anys malgrat que estan arxivades en condicions òptimes per assegurar-ne la seva permanència.

 

Tot el material digitalitzat es desarà en un servidor específic per tal de facilitar la consulta dels documents a través d'un ordinador que s'ubicarà a les instal·lacions de l'arxiu municipal. Després de la digitalització de les fotografies i els llibres d'actes municipals, l'arxiu municipal té l'objectiu de continuar amb aquesta tasca de tot el fons històric per facilitar que aquesta documentació pugui ser consultada de forma més àgil. El fons documental de l'arxiu municipal compta ara mateix amb un fons que supera els quatre milions de documents.

 


  • Twitter
  • Facebook
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional Logo Infoparticipa 2017