Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Comiat de la Festa Major: Tastets i enlairament de fanalets al Parc Municipal26/6/2018

La cloenda de la Festa Major s'ha celebrat aquest dilluns a la nit amb la participació massiva d'olesans i olesanes durant els tastets i l'enlairament de fanalets.Amb l’enlairament de centenars de fanalets i la formulació de centenars de desigs, Olesa va cloure aquest dilluns a la nit quatre dies intensos de Festa Major que han tret al carrer a centenars d’olesans i olesanes per participar massivament en les prop de 40 propostes que Ajuntament i entitats havien preparat enguany per celebrar la festa grossa de la vila. El regidor de Festes, Jordi López, ha valorat positivament un any més aquest comiat, molt esperat per la ciutadania.

 

Durant tot el dilluns 25 de juny, festa local, la darrera jornada de Festa Major es va centrar en els infants: al matí, amb La Major dels Xics, que va tenir molt bona acceptació. A la tarda espectacle infantil, Carilló, amb la companyia La tal. A les 7 de la tarda, teatre amb “El secret de la Lloll” a La Passió.

 

 

La Festa Major va arrencar divendres al vespre amb la projecció d’un vídeo mapping a la façana de l’Ajuntament, una de les novetats destacades d’enguany. La projecció es va titular amb la dita “Per Sant Joan, a Olesa la fan” i va aplegar centenars de persones a la plaça de Fèlix Figueras i Aragay. El vídeo mapping tenia una durada d’aproximadament cinc minuts i explicava l’origen de la Festa Major d’Olesa, que data de l’any 1366, quan el rei Pere El Cerimoniós va concedir aquest privilegi, ja que a l’edat mitjana els mercats i les fires eren concessions reials. A partir d’aquesta explicació, es van anar projectant imatges que fan referència a la festa major com el foc de Sant Joan, la fira d’atraccions, els balls i concerts... però també altres elements més identitaris del municipi com els gegants, les colles de diables, les sardanes, l’esbart o la festa dels fanalets. Tot barrejat amb música i molt color.

 

L’alcaldessa d’Olesa, Pilar Puimedon, ha fet una valoració positiva de la Festa Major d’enguany i ha remarcat que cada any es fa un esforç per ampliar el número d’activitats. De fet, Puimedon d’aquest any ha remarcat “La Festa Major dels xics” de dilluns al migdia per complementar l’oferta per als infants del municipi. També ha destacat la participació de les famílies a la Festa de la Llum. Puimedon ha celebrat que les festes s’hagin desenvolupat sense cap incident important, tret d’un petit incendi dissabte al vespre a causa d’uns petards prop del camí de les Moreres.

 

El regidor de Festes de l’Ajuntament, Jordi López, també ha fet una valoració positiva al desenvolupament de la Festa Major d’aquest 2018, tot i que ara caldrà que tots els departaments i agents implicats en l’organització de les activitats, es reuneixin i facin una valoració amb tota la informació. Pel que fa al vídeo mapping, una de les novetats d’enguany, Jordi López ha celebrat que hagi tingut una bona acceptació, i això es nota en, per exemple, la quantitat de visualitzacions i comparticions que ha tingut la projecció a les xarxes socials. El regidor ha lamentat que el punt de llum fallés a l’hora de la primera projecció i es produís un retard, tot i que es van fer proves suficients. Sobre el vídeo mapping, Jordi López ha dit que caldrà valorar si aquest format es repeteix o s’alterna en properes edicions amb el tradicional pregó.

 

La primera nit de Festa Major es van celebrar tres festes a tres punts del municipi per a públics diferents: la Festa Jove a la plaça de l'Oli amb el DJ Rafa Martínez que va fer gaudir centenars de nois i noies omplint de gom a gom aquest espai. L'orquestra Maravella, a la plaça Catalunya, va satisfer a un públic més gran i al parc municipal, les Barraques van concentrar a força públic, entre la vintena i la trentena d’anys, durant tota la nit. El regidor ha celebrat que malgrat que s’organitzessin tres festes molt diferents el primer dia de Festa Major, arreu es va comptar amb una assistència massiva i, que per tant, és un format que es repetirà en properes edicions.


El dissabte, segon dia de Festa Major, la jornada coincidia amb la celebració de la revetlla de Sant Joan, i per tant, amb l’arribada de la Flama del Canigó que a Olesa organitza la CAL. La Coordinadora d’Associacions per la Llengua d’Olesa, la CAL, és l’encarregada de portar la flama del Canigó, que simbolitza la unitat dels Països Catalans i que arriba cada 23 de juny amb la celebració de la revetlla de Sant Joan. L'acte va consistir en la lectura d'un manifest i l'encesa de la foguera al pati de la Casa de Cultura. L'encesa es va endarrerir perquè esperaven que arribés l'ADF que estava actuant en un petit incendi que s’havia produït cap a les 22.00h, a causa del llançament de material pirotècnic per uns infants en una zona propera al camí de les Moreres. Segons la Policia Local, es va provocar un petit incendi d'uns matolls que ràpidament va ser sufocat per l'ADF i els Bombers. En aquest petit sinistre no es van produir danys personals i és calcula que van cremar un 900 metres de vegetació.

 

La revetlla es va celebrar a Olesa a la plaça Catalunya amb actuacions "Abbey Road" i "Los 80 Principales"  i "Joan Garriga and Galàctic Mariachis", més "Auxili" i DJ OGT al Parc Municipal.              


El diumenge de Festa Major es va acollir la 5a edició dels Tastets de Cervesa Artesanal durant tot el dia a la plaça Fèlix Figueras i Aragay amb una novetat que consistia en un concert vermut amb l'actuació de "Bandàlix". A la tarda, els carrers i places d'Olesa de Montserrat es van omplir amb la 39a Trobada de Gegants d'Olesa que va començar a les 18.00h a la plaça de Fèlix Figueras amb una plantada i ball de gegants. El president dels Geganters d'Olesa, Miquel Sastre, ha fet una valoració "positiva" de la trobada i de l'afluència de públic.

 

El mateix diumenge a partir de les 19h, l'espectacle de l'Esbart Olesà a La Passió, "D'ahir d'avui, havanera, jota i rumba", va començar puntualment amb la platea molt plena. Dues hores d'espectacle i plenes d’entusiasme tant del públic present com dels dansaires que han estat valorades amb molt d'optimisme per part del director, Carles Lloverol que ha dit que l'espectacle de Festa Major significa tot un any d'assajos i de preparació. El diumenge al vespre, Sardaxou amb la Cobla Contemporània a la plaça de la Sardana. Per acabar la tercera jornada es va celebrar la Festa de la Llum a la plaça Catalunya, molt esperada i amb molta participació de les famílies olesanes.

 

 

 

 

 

 


  • Twitter
  • Facebook
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional Logo Infoparticipa 2017