Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

El Departament de Medi Ambient ha sumat una nova bicicleta elèctrica a la flota de vehicles municipals21/2/2018

Actualment l’Ajuntament disposa ja de tres bicicletes elèctriques que permeten una mobilitat sostenible al personal dels departaments de Medi Ambient i Urbanisme durant les seves inspeccions al municipi. Aquesta nova bicicleta ha estat concedida per la Diputació de Barcelona.El tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat, Pedro Chumbo, ha explicat que la bicicleta elèctrica permet una mobilitat sostenible en curtes i mitges distàncies. La primera bicicleta va arribar el 2015 al departament i s’ha fet servir per fer tasques d’inspeccions. El 2016 va ser el departament d’Urbanisme que va demanar incorporar una bicicleta per també fer inspeccions i ara s’ha incorporat la tercera bicicleta que es farà servir per Medi Ambient.

 

La tercera bicicleta elèctrica s’ha demanat a la Diputació de Barcelona ja que durant aquests dos anys d’ús s’ha comprovat la seva utilitat ja que els desplaçaments són còmodes, eficients en temps i sostenibles. A més, el tècnic de Medi Ambient ha explicat que en els casos que s’ha substituït els desplaçaments a peu per la bicicleta elèctrica suposa un benefici de temps important i, per tant, eficiència, en les tasques d’inspecció.

 

Segons Pedro Chumbo, en els casos que la bicicleta elèctrica ha substituït desplaçaments en vehicles a motor en mitja distància ha permès reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle en un 15% pel que fa al departament de Medi Ambient i Urbanisme. Des de 2015, la demanda d’aquestes bicicletes s’han fet per part de Medi Ambient i dins de les actuacions del Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible (PAES), en particular de foment de la mobilitat sostenible a la feina.

 

La Diputació de Barcelona va fer fa uns dies l’acte d’entrega d’un total de 112 bicicletes elèctriques a 74 municipis de la demarcació i durant el qual Olesa de Montserrat va rebre la tercera. El tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Olesa, Pedro Chumbo, va presentar l’experiència que aquest tipus de vehicles han representat per al consistori olesà, conjuntament amb els ajuntaments de Santa Coloma de Gramenet i de Sabadell. Des del 2008, i dins la línia estratègica de mobilitat tova i d’eficiència energètica, la Diputació de Barcelona ha cedit ja 563 bicicletes a un conjunt de 300 municipis de la seva demarcació.

 

En l'acte de lliurament, el diputat d’Espais Naturals i Medi Ambient, Valentí  Junyent, va remarcar que aquest programa “té un important efecte exemplificador, ja que des de les administracions locals el ciutadans veuen en la implantació de la bicicleta com un element pacificador del trànsit així com un descens de la contaminació, tant acústica com atmosfèrica”. Junyent també va assenyalar que “la implantació d’aquest programa està comportant un important estalvi de més de 650 tones anuals de CO₂ a l’atmosfera”.

 


  • Twitter
  • Facebook
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional Logo Infoparticipa 2017