Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Setmana de la Lectura a Olesa de Montserrat14/5/2018

Aquesta primera edició comptarà amb activitats com una gimcana lingüística, un espectacle de poesia i dansa, lectures en veu alta o un fòrum de lectura familiar. L’objectiu de totes aquestes activitats és fomentar la lectura més enllà de l’escola per tal que arribi a tota la població. 

La coordinadora del Pla Educatiu Entorn d’Olesa de Montserrat, Victòria Hinojosa, ha explicat que l’objectiu de la Setmana de la Lectura és fer visible tota la feina que s’ha fet els darrers mesos amb la posada en marxa del Pla Lector Municipal i activitats com el Legiland, una plataforma que han incorporat tots els centres educatius d’Olesa i que té per objectiu fomentar la lectura entre l’alumnat de 6è de primària i 1r d’ESO.  La primera de les activitats que s’han organitzat és una gimcana lingüística a la plaça de Fèlix Figueras i Aragay, aquest dilluns a la tarda, conjuntament amb la Biblioteca Santa Oliva i la col·laboració d’alumnat de l’institut Creu de Saba. 

 

 

Dimecres a la tarda, s'han organitzat lectures en veu alta a partir de dos quarts de sis a la plaça de Fèlix Figueras i Aragay. El dijous, a partir de les 7 de la tarda, es farà un fòrum de lectura familiar sobre el llibre Educar millor, de Carles Capdevila, amb la dinamització d’Eva Bach. El divendres a les 10 del matí, a la sala de plens, es farà un acte de reconeixement al Pla Lector Municipal. A més, durant tota la setmana hi haurà llibres amb ressenyes a les botigues d’Olesa de Montserrat per tal d’animar a la població a la lectura.

 

El cap de setmana l’Escorxador acollirà l’espectacle La Fàbrica amb poesia de Miquel Martí Pol, música electrònica i dansa contemporània. Cristina Pujol, coordinadora del projecte Lecxit, n'és la directora i ha explicat que és una coproducció de La Passió i l’Ajuntament i que es podrà veure dissabte a dos quarts de deu i a les onze de la nit i diumenge a dos quarts de nou. Aquesta proposta compta amb el suport i la col·laboració de Miquel i Imma Duran, Pep Montoya, Jordi Sucarrats, Ignasi Campmany  i entitats com l’Esbart Dansaire i la feina de sis ballarines de dansa contemporània.

 

 La Setmana de la lectura arriba per primer cop a Olesa de Montserrat amb l’objectiu de visibilitzar tots els esforços que s’estan fent al municipi per promocionar l’hàbit de la lectura entre els estudiants. Per a aquesta primera edició s’ha comptat amb la col·laboració dels centres educatius així com el servei local de català, l’escola d’adults i la biblioteca Santa Oliva.


  • Twitter
  • Facebook
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional Logo Infoparticipa 2017