Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Comencen les preinscripcions escolars pel curs 2018-201913/4/2018

A Olesa de Montserrat s’obriran aquest any un total de 297 places de P3, distribuïdes en 12 grups (7 en centres públics i cinc en centres concertats). Pel que fa a 1r d’ESO pel proper curs s’ha previst oferir un total de 360 places, també en dotze grups: 7 en centres públics i cinc més en centres concertats.La preinscripció escolar a Catalunya per al curs 2018-2019 comença aquest divendres, 13 d'abril, i s'allargarà fins el dia 20. A Olesa de Montserrat s’obriran aquest any un total de 297 places de P3, distribuïdes en 12 grups (7 en centres públics i 5 en centres concertats); pel que fa a 1r d’ESO, pel proper curs s’ha previst oferir un total de 360 places, també en 12 grups: 7 en centres públics i 5 més en centres concertats. Unes xifres que suposen mantenir l’oferta de places que ja es van obrir durant la preinscripció passada.

 

Una de les principals novetats d’enguany és la compactació del calendari entre que comença el procés de preinscripció i es coneix el centre en què s’ha obtingut plaça. Segons el Departament d'Ensenyament de la Generalitat, aquesta reducció respon a la demanda de diferents sectors de la comunitat educativa i ha explicat que la mesura també vol permetre que l’alumnat nouvingut o que es trobi en situacions de canvis, per exemple de domicili, puguin participar en el procés de preinscripció de forma ordinària. Una altra de les novetats és l'obligació d'incloure una adreça electrònica a la sol·licitud de preinscripció que servirà per consultar els resultats individuals durant tot el procediment. A més per l’alumnat de P3 i 1r d'ESO, si no són assignats a cap dels centres que han escollit, el departament d’Ensenyament els hi passarà les places vacants de les escoles del municipi per poder fer una nova tria. A més, també com a novetat, els centres han d’informar sobre la disponibilitat de menús especials per a malalties cròniques del sistema digestiu, endocrí o metabòlic. Per aquest any el departament també ha remarcat que es consoliden les mesures de control per a detectar el frau en les preinscripcions.

 

 

La tècnica d’Ensenyament, Anna Font, ha destacat que el més important és lliurar la sol·licitud de preinscripció al centre escollit en primera opció i fer-ho dins del termini (del 13 al 24 d’abril). les dates clau del procés de preinscripció i matriculació són les següents:

 • Presentació de sol·licituds: del 13 al 24 d'abril de 2018
 • Presentació de documentació: fins al 25 d'abril de 2018
 • Llista de sol·licituds amb la puntuació provisional: 3 de maig de 2018
 • Presentació de reclamacions: del 4 al 8 de maig de 2018
 • Llista de sol·licituds amb la puntuació un cop resoltes les reclamacions: 10 de maig de 2018
 • Sorteig del número de desempat: 11 de maig de 2018, a les 11 h, als serveis centrals del Departament d'Ensenyament (Via Augusta, 202, Barcelona)
 • Llista ordenada definitiva: 15 de maig de 2018
 • Ampliació de petició de centres per a les sol·licituds que no han obtingut cap assignació (assignació d'ofici): del 31 de maig al 4 de juny de 2018
 • Oferta final de places escolars: 11 de juny de 2018
 • Llista d'alumnes admesos i llista d'espera: 12 de juny de 2018

 

Pel que fa als criteris en l’admissió de l’alumnat, s’atorguen 40 punts per tenir germans al centre. També hi ha punts per proximitat i s’atorguen 30 punts per estar empadronat al municipi on s’ubica el centre escolar; 10 punts es donen a les famílies que reben l’ajut per renda mínima d’inserció i 10 punts més per discapacitat igual o superior al 33% de l’alumne o d’un familiar de primer grau.

 

Com a criteris complementaris de desempat continuen els mateixos que anys anteriors:

 • 15 punts per a famílies nombroses o monoparentals
 • 10 punts per malaltia crònica
 • 5 punts si els pares o germans són antics alumnes

Al Baix Llobregat, els Serveis Territorials del departament d’Ensenyament han informat que l’oferta inicial de grups de P3 és de 326 grups, 5 grups menys dels oferts l’any passat que van ser 331. A 1r d’ESO hi ha un increment de 2 grups respecte l’oferta inicial del curs passat i es passa de 317 a 319. La preinscripció escolar comença aquest divendres 13 d’abril i acabarà el 24. La majoria de sol·licituds de preinscripció seran per a P3 i el primer curs d’ESO. La matriculació es farà del 21 al 27 de juny per a l’alumnat d’infantil, primària i primer d’ESO i entre el 25 i el 29 de juny els que es matriculin al setembre, del 5 al 7, per als de segon, tercer i quart d’ESO. Tota la informació del calendari a la web preinscripció.gencat.cat

 

 

 

 

 


 • Twitter
 • Facebook
 • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons europeu de desenvolupament regional Logo Infoparticipa 2017